Oplev 1600-tallets Køge med what3words

Du kan nu gå på opdagelse i 1600-tallets Køge med en nem og sjov navigation.

Find rundt i Køge med en sjov app. Læs tekster om stedernes historie og kom dybere ind i Køge spændende historie. Tag quiz´er undervejs.

Turen måler 1,6 km. ad nærmeste vej, hvis man kun benytter posterne i den indre by. Selve turen tager ca. 1,5 time. Undervejs skal eleverne kigge på historiske spor i byen, de lærer at navigere og finde vej i byrummet og de lærer om byens historie. Det hele foregår på en anderledes måde, så eleverne ikke opdager, at de faktisk får læring undervejs.

Eleverne skal selv kunne færdes rundt i byen i små grupper, så turen passer fint til elever fra mellemtrinnet og op. Du bruger appen what3words til at navigere rundt med. Fordelen ved denne app er, at den er meget let at bruge. I stedet for at skulle taste koordinater det korrekte datum ind i en håndholdt GPS-enhed, så benytter what3words sig blot af ja… tre ord. Tast tre ord og så er du på vej til det rigtige sted.

What3words benyttes bl.a. som officielt postuddelingssystem i Mongoliet og andre lande uden egentlig postadresser. Den er gratis at hente og findes til både IOS og Google Play.

Hent appen og print folderen herunder, så er du i gang. Vi laver gerne en introduktion til turen for skoleklasser på Byarkivet.

Hent folderen om skattejagt med whats3words her. (PDF-fil, 174 KB).