GPS-jagt i Køge

Disse skattejagter anvender GPS i formidlingen af kulturarven i Køge. Skattejagten er udarbejdet af Historieskolen Clio ved Køge Byhistoriske Arkiv. Projektet er muliggjort med støtte fra Carlsbergs Idelegat.

Lån en GPS og tag på skattejagt
GPS-jagten er en moderne form for skattejagt, der leder børnene rundt i byen for at finde og se på historiske spor.

Der er lige nu to tilbud og flere er på vej:

Hvem kan deltage?
Målgruppen er børn i følge med en ansvarlig voksen. Det kan være familier, daginstitutioner, skoler eller i fritiden. Tommelfingerreglen er, at børn der er fortrolige med mobiltelefoner, også kan betjene en GPS.

Vilkår:
GPS´en udlånes mod underskrift og billedlegitimation til en ansvarlig voksen. Der er i alt 7 GPS´er til rådighed, hvorfor det tilrådes at være ude i god tid.
Det er gratis at være med. Kontakt Historieskolen Clio og reserver en GPS til din næste tur.

Ring på tlf. 56 64 15 92 eller send en mail til lars .kjaer@koege .dk

Hvad er GPS:
Global Positioning System (GPS) er et system til navigation overalt på jordens overflade. Brugeren af systemet anvender en GPS-modtager der på baggrund af signaler fra GPS-satellitter, kan angive en geografisk position og evt. højde over havets overflade. Det muliggør en meget nøjagtig navigation mellem punkter eller såkaldte waypoints.

Vil du vide mere:
Stadig flere mennesker bruger GPS til geocaching. Geocaching er en sport, hvor man ved hjælp af GPS finder frem til skjulte “skatte”. Der er gemt over 20.000 “skatte” over hele Danmark og tallet vokser hurtigt. Det er gratis at være med!

Læs mere på:
www.geocaching.dk
www.geocaching.com

Det er nemt at komme igang, men svært at stoppe!