Nyhedsbrev fra Køge Byhistoriske Arkiv

Er du tilmeldt? Tilmeld dig i dag… Nyhedsbrev fra Køge Byhistoriske Arkiv

Kære alle
Vi ønsker alle læsere en glædelig jul og et godt nytår og ser frem til mange gode samarbejder og oplevelser med Jer i det nye år. Dette nyhedsbrev bl.a. sætter fokus på nogle af de ressourcer du i ro og mag kan nyde hjemme ved computeren i julen.

Særlige åbningstider i julen
Husk at Byarkivet holder lukket 29.og 30. december i år.
Find åbningstiderne på hjemmesiden.

Fantastisk billedsamling nu tilgængelig på hjemmesiden
Køge Byhistoriske Arkiv har netop – som en tidlig julegave til alle – lagt en helt unik samling billeder på vores hjemmeside. Billederne er taget af Hugo Matthiessen, der var museumsinspektør ved Nationalmuseet. Han besøgte Køge i 1914 og tog en serie flotte billeder.
Som fagmand havde han et veludviklet blik for de kulturhistoriske værdier ved Køge og har derfor søgt andre vinkler og motiver, end vi er vant til at se. Han har derfor, som een af få fotografer, interesseret sig for at dokumentere f.eks. baggårdene.
Samtidig var han en fremragende fotograf og billederne er derfor helt i særklasse, både set fra et fotografisk og et kulturhistorisk synspunkt. Vi håber I også vil synes om billederne.

Billederne er gengivet med venlig tilladelse fra Nationalmuseet.

Se billederne her eller direkte via dette link:

Geografisk orienteret formidling af historie
Køge Byhistoriske Arkiv er begyndt at eksperimentere med at lave formidling af historie på nettet med kort. Indtil videre kan du se hele Monumentguiden over alle monumenter og skulpturer.

Renæssancebygninger, Velfærdsstatens huse, Modernismens Bygninger og flere andre er på vej. Gå på opdagelse på kortet vha. Google Maps her eller læs mere på vores hjemmeside.

Kort over Køge – nu med skråfotos
Mens vi nu er ved emnet kort over Køge, har vi for nylig opdateret kortoversigten i vores FAQ-sektion. Her finder du en lille oversigt over nogle interessante muligheder for at gå på opdagelse i Køge – set fra oven. Een af de store nyheder er, at du nu kan se skråfotos af Køge, hvilket virkelig er en god funktion, der længe har været savnet.

Se skråfotos fra Køge her.

Tag på opdagelse i historien med GPS
Julen er til hygge med familie og venner, til god mad i godt selskab. Når bukserne begynder at stramme af for meget god julemad, og man trænger til en frisk gåtur, kan du nu forene det sunde med det sjove og tage familien med på en anderledes tur:
Tag på GPS-jagt i Køges historie med håndholdt GPS.
Se mere om vores gratis tilbud her:
Husk at Byarkivet har særlige åbningstider i julen, så sørg for at reservere og afhente GPS´en i god tid.

Skoleudstilling
2008 var året hvor det offentlige skolevæsen i Køge fyldte 200 år. I den anledning udarbejdede Køge Byhistoriske Arkiv en stor plakatudstilling til alle skoler i Køge Kommune. Du kan se udstillingen på vores hjemmeside.

Køgedatabasen
Endelig må du også huske at gå på opdagelse i køgedatabasen, som jævnligt bliver opdateret med nye poster. Køgedatabasen finder du her.

Med de bedste ønsker for julen og det nye år fra Køge Byhistoriske Arkiv.

Køge Byarkiv holder lukket tirsdag d. 19. marts.