Dokumenter og formater

Køge Arkiverne tilbyder download af dokumenter og ressourcer i en række formater. Listen her bliver udbygget i takt med at vi tilføjer flere filformater til vores site.

Billedfiler:
Langt de fleste billeder på vores site er i jpg-formatet. Men også .png .gif og enkelte .tif formater findes på vores site. Det er alle formater, som kan håndteres af alle browsertyper uden problemer.

PDF-dokumenter:
Vi anvender PDF-dokumenter til tekster og lignede materialer. For at læse PDF-filer, kan du hente Adobe Reade her (Gratis).

Flash:
Visse elementer bruger flash Hent Flash Player (Gratis). Husk at fjerne flueben, hvis du ikke er interesseret i at få andre programmer med.

Java:
Få java på din computer gratis. Læs mere om Java.

Zip-mapper:
Enkelte steder på sitet tilbyder vi download af zip-filer. Zip-filer komprimerer indholdet af mappen og sparer på denne måde plads. Windows har indbygget udpakningsværktøj til zip-filer. Højreklik på mappen og vælg “udpak alle…”

Mp3-filer:
Vi tilbyder download af lydfiler i .mp3-formatet. Det er det mest udbredte filformater til lydfiler og er kompatible med alle almindelige mediaplayere.

Video:
Langt de fleste videofiler leveres via Youtube. Dog er enkelte film også i .mov-formatet, hvor det ikke har været muligt at uploade film til Youtube.
.mov-formatet kan afspilles med flere forskellige mediaplayers og bl.a. Quicktime kan anbefales. Du finder Quicktime her: http://www.apple.com/dk/quicktime/download/

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.