Indvielse af Skovbo Lokalhistoriske Arkivs nye lokaler i Borup Kulturhus 10.11. 2012

Birte Broch byder velkommen til indvielsen af Skovbo Lokalhistoriske Arkiv
Birte Broch byder velkommen til indvielsen af Skovbo Lokalhistoriske Arkiv

Velkomsttale ved arkivleder Birte Broch:

“Jeg vil gerne sige velkommen og en stor tak, inden jeg overlader ordet til formand for Kulturudvalget, Erik Swiatek, der holder indvielsestalen.

Vi har en skat, men vi har savnet en skattekiste. Den har vi nu. Det er vi dybt taknemmelige over. Skatten er områdets kulturarv, og den er værd at passe på. Vi er stolte over at være med i en kommune, hvor man værdsætter kulturarven og støtter en sikker opbevaring. Hvor man skaber gode forhold for indsamling, bevaring og formidling af den arkivalske kulturarv til gavn og glæde for borgerne nu og i fremtiden.

Derfor en stor og dybtfølt TAK til Køge Kommune for arkivets nye lokaler her i Borup Kulturhus. Ikke mindst til hele Kulturudvalget og formanden Erik Swiatek, som med stor entusiasme har støttet arkivet og hele kulturhuset. Tusind tak.

Arkivleder Birte Broch, Formand for Skovbo Lokalhistoriske Forening Bent Jellesmark og Kulturudvalgsformand Erik Swiatek
Arkivleder Birte Broch, Formand for Skovbo Lokalhistoriske Forening Bent Jellesmark og Kulturudvalgsformand Erik Swiatek

Også tak til Kulturforvaltningen, ved kulturchef Peter Christensen og souschef Birgit Madsen, som begge har stået os bi med råd og dåd.

I selve ombygningsprocessen har vi haft et forbilledligt samarbejde med Teknisk Forvaltning: Lise Holm, Anette Kaa-Bødker og Daniel Jerrik har afløst hinanden som tovholder på projektet. Det har været et meget professionelt og behageligt samarbejde.

Den tekniske ekspertise har været i gode hænder hos Rambøll og Friis & Moltke ved Lasse Hansen og Bjørn Johansen. Tak til Jer for et fint samarbejde.

Arkivar Lone Rasmussen og arkivleder Birte Broch
Arkivar Lone Rasmussen og arkivleder Birte Broch

Arkivets medarbejdere har trukket et stort læs: Arkivar Lone Rasmussen har i lang tid planlagt, pakket og ordnet, så det hele var klar til selve flytningen. Det har været yderst velorganiseret alt sammen. Der er meget at holde styr på i forbindelse med sådan en flytning. Du har haft uvurderlig hjælp fra arkivets frivillige medarbejdere Erik Augustinussen, Terri Nielsen og Tonik Kjeldsen. Uden Jer var det aldrig gået. I har alle ydet en fantastisk indsats. Tusind tak for det.

Også tak til Køge Flytteforretning, der som altid har gennemført opgaven fuldt tilfredsstillende.

Endelig tak til arkivets venneforening, Skovbo Lokalhistoriske Forening. Det er dejligt med så mange og aktive venner. I støtter arkivet til daglig, og I har bl.a. i dag sponseret det fine traktement. Tusind tak til Jer og til Ruth Augustinussen, som har fremtryllet de lækre sager.

Jeg og arkivet ser frem til samarbejde med hele kulturhuset og borgerne. Vi glæder os til at se mange besøgende i de nye lokaler. Hermed giver jeg ordet videre til Erik Swiatek”.

Birte Broch.