Ny arkivleder tiltrådt

Arkivleder Anette Månsson
Anette Månsson

Vi siger velkommen til den nye arkivleder Anette Krag Månsson.

Anette kommer fra Ringsted Museum & Arkiv/Museum Vestsjælland, hvor hun startede som arkivleder i 2005 og siden har arbejdet med at bringe lokalhistorien i fokus på forskellig vis. Blandt andet har hun udviklet den middelalderfestival, der hvert andet år trækker mange mennesker til byen, arbejdet med udstillinger, byvandringer, kirkeomvisninger, digitale og fysiske læringsforløb og online ressourcer – udover selvfølgelig samlingshåndtering, formidling og ledelse af lønnede og frivillige.

Som leder af Køge Arkiverne får Anette ansvaret for et hold på omkring 30 frivillige, der hjælper det lille team af lønnet personale med opgaverne. Hun skal desuden arbejde nogle timer om ugen for Museum Sydøstdanmark og Køge Museum, der meget praktisk deler hus med Køge Arkiverne.

“Det bliver spændende med de nye udfordringer,” fortæller Anette Månsson. “Køge er jo en fantastisk købstad, hvor historien stikker hovedet frem overalt. Både medarbejdere & frivillige på Byarkivet har taget så godt imod mig, så jeg glæder mig til samarbejdet.”

Hos Køge Fonden, der har ansat Anette Månsson, er der også glæde over valget af netop hende.

“Kort og godt, så følte vi, at hun var den bedste blandt ansøgerne, og at hun har, hvad der skal til for blandt andet at motivere de mange frivillige, der gør et stort arbejde hos de enkelte lokalarkiver i kommunen”, siger bestyrelsesmedlem Mogens Pejtersen.

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.