Køgensere testede turist- og historieappen ”Historie uden Grænser”

Tugrapp-02 Tugrapp-04Lørdag den 24.5. drog en gruppe køgensere til Sverige for at teste en nyudviklet turist- og historieapp. Samtidig testede en gruppe svenskere den nye app i Køge.

Igennem det seneste år, har partnerskabet TUGRAPP udviklet en turistapp, som er et redskab til formidling af 1600-tallets kulturhistorie i Køge og Hovdala i Hässleholm Kommune.

App’en er udviklet for at tage turistinformationen et skridt videre. Den henvender sig til turisten, som søger kulturoplevelser.

Tugrapp-03Den nye app guider turister videre til oplevelser i Køge og i Hässleholm. Der tages udgangspunkt i den fælles dansk-svenske fortid og historiske spor vi har til fælles.

App’en er et redskab til at give en god oplevelse i Køge og på Hovdala. Man får viden serveret på stedet, hvor historien udspandt sig. Den er tilgængelig døgnet rundt. Så App’en giver turisten muligheder, som det ellers ville være svært for en turist at opsøge.

TUGRAPP-01
Test på Mölleröd Slotsruin når Hässleholm

”Byarkivet har i mange år været i front med anvendelsen af moderne digital teknologi i formidlingen af Køges historie. Både hos VisitKøge og hos os på Byarkivet er vi meget stolte over igen at kunne bidrage til udviklingen af Køges turisme og tilbud i det offentlige rum døgnet rundt”, udtaler arkivleder Birte Broch.

TUGRAPP - testtur i Køge og på Hovdala Slot-web
Lars Kjær, Birte Broch og Eric van Leenen fortæller om “Historie uden Grænser” foran Byarkivet i Køge.

”Formålet med denne testtur var, at lave en brugertest i fuld skala”, udtaler Køge Kommunes internationale koordinator, Eric van Leenen: ”Så vi er sikre på, at alt fungerer inden den gives fri til offentligheden. Brugerne testede alle app´ens funktionaliteter og gav efterfølgende deres mening til kende”. Disse informationer kanaliseres tilbage til udviklerne og eventuelle fejl og uhensigtsmæssigheder bliver rettet.
App´en er udviklet til turister. Den findes derfor både på dansk, svensk og engelsk. Der er også udgaver til både Iphone og Android, så hovedparten af alle smartphoneejere er dækket. Samtidig er alt indhold pakket ned i App’en. Så når man først har downloadet App’en, så er turister ikke længere afhængige af internetforbindelse på telefonen, for at kunne benytte den. Det udrydder en meget stor barriere for turisters anvendelse af mobildata i udlandet.

Tugrapp-05
Slotschef Jens Olsson byder velkommen og fortæller om Hässleholm Slott

App’en er endnu ikke tilgængelig for alle, men vil blive frigivet i starten af juni, så den er klar til turistsæsonen 2014.

App’en er udviklet i partnerskabet TUGRAPP mellem Køge Kommune, Hässleholms Kommune i Sverige, Visit Køge og Køge Byhistoriske Arkiv. Det er støttet af EU programmet Interreg IVA Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Samlet EUOKS-logo_farve_lilleDK