Rockmusik i Køge

“Rock i Køge – En undersøgelse af rockmusik og ungdom i Køge i 1956-1970”.

Claus Hellgren Larsen har skrevet en glimrende artikel om Rocklivet i Køge. Køge Arkiverne har været så heldige at få lov til at bringe den på vores hjemmeside, som et eksempel på hvad der blandt andet kan findes i arkivernes samlinger.

Claus Hellgren Larsen har selv beskrevet sit projekt således:
“Baggrunden for dette projekt har været at samle så mange oplysninger, som mulig om rockmusikken i Køge-området i perioden 1956-1970. Lige fra dagene da rocken blev præsenteret for første gang, til den havde oplevet sin storhedstid.

Man taler om rockens guldalder, hvor de fleste unge mennesker enten selv spillede eller lyttede til pop og rockmusik. “Hver by havde mange rockorkestre” blev der sagt. Vi kan huske mange af de kendte orkestre, men hvem besøgte Køge, og havde byen ikke sine egne rockhelte, og hvorledes blev andre berørt af alt dette “rock-hysteri”? Hvad var reaktionerne? Hvor omfattende var de lokale aktiviteter? Hvem stod bag, og hvordan var det at være ung dengang?”.

De fleste citater har han hentet fra Østsjællands Folkeblad (Forkortet ØT) eller Køge Dagblad (KD). Men der er også hentet mange oplysninger fra interviews.

Vi har brug for din hjælp

Claus Hellgren Larsen fortæller videre:
Det var ikke min intention at skrive Køges definitive rockhistorie. Undervejs er der hele tiden dukket nye oplysninger op. Det vil der forhåbentlig blive ved med. Måske vil andre supplere denne historie. Jeg har valgt at belyse enkelte emner fra en bestemt periode, og det er mit håb derved at være med til bedre at forstå og fastholde en epoke for mennesker, der har oplevet den; samt fremkalde minder hos dem, der var involveret – både foran, på og bag scenen – som publikum, musikere eller arrangører”.

Du kan læse artiklerne i PDF-dokumenterne her på siden:

Skulle du selv ligge inde med materiale om musiklivet i køge, det være sig scrapbøger, fotografier, koncertbilletter, optagelser, erindringer du vil dele, eller noget helt andet, så vil vi meget gerne høre mere fra dig.

Kontakt:
Claus Hellgren Larsen: 40726180 og ressourcen@mail.dk eller
Køge Byhistoriske Arkiv: 56641592 og byarkiv@koege.dk

 

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.