Fotografer i Køge

Fotografiet her er taget af Hulda Bjørkgren. Hun havde atelier i Køge i Jernbanegade fra 1892-1902. Fotografiet må altså stamme fra denne periode.
Fotografiet her er taget af Hulda Bjørkgren. Hun havde atelier i Køge i Jernbanegade fra 1892-1902. Fotografiet må altså stamme fra denne periode.

Køge Arkiverne har en stor samling af fotografier. Disse fotografier er selvfølgelig taget af en fotograf. For de ældste fotografier er der oftest tale om professionelle fotografer. Når vi kommer op i vores tid, er der et flertal af fotografierne der er taget af “amatører”.

På en lang række af de gamle fotografier er der ofte trykt fotografens navn. Det er derimod mere sjældent, at der er skrevet en dato på fotografiet. Men fotografens navn kan også være en god hjælp til at datere et fotografi.

Her på siden finder du en oversigt over nogle af de fotografer der har virket i Køge:
Fotografer i Køge og Vallø – (PDF – 1258 KB).
Fotografer i Køge med oplysningssedler – (PDF – 4.519 KB).

Oplysningerne stammer hovedsageligt fra Bjørn Ochsners fine værk:
“Fotografer i og fra Danmark til og med år 1920” samt fra lokale vejvisere og telefonbøger.

Der er lavet OCR-skriftgenkendelse på filerne, så du kan søge i dem. Tip: Åben PDF-filen og tryk Ctrl+F. Selv om det ikke giver garanti for at du kan søge dig frem til alt, kan det måske være en hjælp til at finde en specifik oplysning!?

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.