Kom til Arkivernes Dag i Køge Kommune

Lørdag den 9.11. markeres Arkivernes Dag landet over. Også i Køge Kommune har du mulighed for at besøge dit arkiv

I Højelse Sognearkiv er der åbent på Arkivernes Dag lørdag den 9.11 fra kl. 11 – 14. Der vil blive mulighed for at se eller gense fotoplancheudstillingen med klassebilleder, som blev lavet i anledning af Højelse Skoles 50 års jubilæum. Her vises også en fotoudstilling af en lang række skolefotografier på digitale billedskærme, med fotos og film fra skolens første 50 år.

På Arkivernes Dag har alle mulighed for at besøge arkivet og høre nærmere om det historiske arbejde der foregår her. Der er som altid også mulighed for slægtshistoriske studier.

Arkivet er som altid meget interesseret i at modtage materialer fra nuværende og tidligere beboere i Højelse Sogn. Det kan være breve, postkort, fotografier, udklip, scrapbøger, ejendomspapirer, poesibøger, foreningsprotokoller eller meget andet, som du måtte ligge inde med.

Medarbejderne i Højelse Sognearkiv står klar til at tage imod på Baunebjergvej 1B, 4623 Lille Skensved. Du finder arkivet ved siden af Højelse Skole med indgang fra skolegården.

I Skovbo Lokalhistoriske Arkiv er dagen dedikeret til arkivalierne, som er arkivernes fundament. Har du noget i dine gemmer, som Arkivet står og mangler, så benyt lejligheden til at komme forbi arkivet med det.  Så kan du sammen med arkivets medarbejdere kigge på dem for at se, om det er noget, arkivet mangler.

Generelt kan man sige, at vi er interesseret i alt, der kan være med til at belyse Skovbos historie på en bred front. Arkivet modtager gerne originale arkivalier eller låner billeder/dokumenter til scanning.

Du er naturligvis også velkommen uden arkivalier. Så kan du i stedet kigge på eksempler på de forskellige arkivalietyper, som arkivet er interesseret i, og på den måde finde ud af, om du har noget, som arkivet kan bruge. Vi har til dagen kopieret et bredt udvalg af eksempler på arkivalier, som vi er interesseret i. Og en kop kaffe kan vi også byde på.

Desuden kan man se en udstilling af billeder fra det gamle Borup, ligesom der vil være et ”lysbilledshow” med billeder fra Ejby samt billeder fra de berømte byfester i Borup. Skovbo Lokalhistoriske Arkiv finder du i Borup Kulturhus på Møllevej 2 i Borup lørdag d. 9.11.2013 imellem kl. 10 og 14.

Arkivet i Herfølge deltager i en fælles Herfølgedag 30.11. og Køge Byarkiv deltager i den fælles Kyndelmisseaften hvert år i Køge.