Spion under Den kolde Krig

Foredrag med Køge Byarkivs Venner på Teaterbygningen

Købmand H. C. Nielsen, Køge, i forretningen på hjørnet af Jernbandgade og Nørregade.
Købmand H. C. Nielsen, Køge, i forretningen på hjørnet af Jernbandgade og Nørregade.

Køge Byarkivs Venner byder i årets første arrangement på et foredrag med tidligere købmand, modstandsmand og spion, H. C. Nielsen, på Teaterbygningen.

Under Den kolde Krig har H. C. Nielsen foretaget vigtige observa­tioner og fotograferet militære anlæg, raketbatterier og kommunika­tionssystemer i Østtyskland og Polen. Dette farlige arbejde gav vigtige informationer om oprustningen på den anden side af jerntæppet.

H.C. Nielsen var engageret i Køge og Omegns Automobilklub. Fordi han var formand for Dansk Automobil Sports Union, blev han og Kurt Dose, også fra Køge, inviteret til Polen til rallystævner i Polen. Forud for løbene havde de tilladelse til at køre rundt i terrænet og afprøve ruterne. Det var her de havde lejlighed til at foretage observationer for Forsvarets Efterretningstjeneste.

H.C. Nielsen er født i 1924. Han har været selvstændig købmand på hjørnet af Jernbanegade og Nørregade i Køge. Han har desuden været politisk aktiv i Det konservative Folkeparti. Dertil kommer tillidsposter, bl.a. som formand for Dansk Automobil Sports Union. Og så har han bl.a. deltaget i de berømte Monte Carlo-løb gennem Europa.

Foredraget finder sted mandag den 4. marts 2013 kl. 19.30 på Teaterbygningen i Køge. Medlemmer af Køge Byarkivs Venner har gratis adgang, mens alle andre er velkomne for 25 kr.

Køge Arkiverne er åbne igen!
Husk tidsbestilling ved besøg på Køge Byhistoriske Arkiv.
Vi kan kontaktes på byarkiv@museerne.dk.