Køge Kunstforening

Da Køge Kunstforening i 2006 flyttede ud af Brogade 7, fik Køge Byhistoriske Arkiv overdraget kunstforeningens arkiv. Dengang bestod afleveringen af 9 flyttekasser fra Køge Kunstforening med materiale årene 1981-2003 .

Dette materiale knytter sig til arkivets i forvejen rige samling fra Køge Kunstforening. Hele arkivet er nu blevet ordnet og nyregistreret og står klar til afbenyttelse på arkivet. Med et omfang på godt 30 arkivæsker, der rækker over hele perioden fra kunstforeningens start i 1946 og frem til 2008, er der rigelige muligheder for at dykke ned i foreningens udstillinger og udvikling gennem årene.

Det har været en meget aktiv forening. Det ses tydeligt ud fra listen over kunstnere der har udstillet i foreningen fra 1981-2003:

Listen tæller navne som Paul Gernes, Ib Spang Olsen, Cobrakunst Poul Lond og mange andre. Alt materialet befinder sig nu i A507 i Køge Byhistoriske Arkiv. Ønsker du at bruge materialet, så kontakt arkivet mindst en dag i forvejen, da det hele opbevares i fjernmagasin.

Bemærk at de viste eksempler er udstillingsplakater, trykt i forbindelse med udstillingerne. Arkivet indeholder ikke de originale kunstværker.

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.