Skovbo Lokalhistoriske Arkiv før og nu

Tale ved åbningen af Skovbo Lokalhistoriske Arkiv, ved arkivar Lone Rasmussen:

Arkivar Lone Rasmussen holder tale ved åbningen af Skovbo Lokalhistoriske Arkiv
Arkivar Lone Rasmussen holder tale ved åbningen af Skovbo Lokalhistoriske Arkiv

“I dag står vi her i arkivets nye, store og lyse lokaler. Og sender en tanke til huset i Nr. Dalby, den gamle forskole, hvor arkivet har ligget siden starten i 1972. Det er altså blevet til 40 år på samme adresse.

I det tidsrum er der blevet indsamlet arkivalier, der er blevet etableret plads både i stueplan og på loftet, men til sidst var der ikke mere ubenyttet plads at gøre godt med. Og det værste af det hele: En stor del af arkivalierne var på ingen måde sikrede mod brand eller vandskade, som vi heldigvis ikke har været udsat for.

Vi er meget taknemmelige for, at det er lykkedes at få flyttet arkivet til et mere centralt beliggende sted, og vi håber, at arkivet og foreningerne i fællesskab kan skabe liv i Kulturhuset. Men det, vi er allermest glade for, er, at vores arkivalier nu er sikret på den bedst mulige måde i vores nye magasin. Og at der er plads til at udvide samlingerne.

Det sidste halve år har været en rigtig travl tid, som kulminerede med selve flytningen. Uden mine tre frivillige medarbejdere, Terri, Erik og Tonik, var det aldrig gået. Det skal I have tak for.

Nu har vi haft åbent 3 torsdage i de nye omgivelser. Og vi har haft mange besøgende, der især er kommet for at ønske tillykke og bese de nye lokaler. Men det er også blevet hverdag igen, forstået på den måde, at vi også har haft besøgende med faglige spørgsmål, og det har været godt at konstatere, at vores magasin fungerer.

Vi glæder os til at vise vores fine lokaler frem i løbet af arrangementet”.