Kom til Arkivernes Dag 2012

Anden lørdag i november er reserveret til ”Arkivernes Dag”. På arkiver i hele Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne åbner arkiverne op og byder på smagsprøver på arkivernes samlinger.

Arkivernes Dag i Højelse
Lørdag den 10. november har Højelse Sognearkiv åbent på Arkivernes Dag. Højelse Sognearkiv holder åbent hus fra kl. 11-14. Her har alle mulighed for at besøge arkivet og høre nærmere om det historiske arbejde der foregår her.
Der bliver i år mulighed for at se gamle videofilm og powerpoints fra hele Højelseområdet. Der er som altid også mulighed for slægtshistoriske studier på Arkivernes Dag.
Arkivet er som altid meget interesseret i at modtage materialer fra nuværende og tidligere beboere i Højelse Sogn. Det kan være breve, postkort, fotografier, udklip, scrapbøger, ejendomspapirer, poesibøger, foreningsprotokoller eller meget andet, som du måtte ligge inde med. Hvis der er tale om materiale, som du ikke har lyst til at aflevere, vil vi også være meget glade for at få lov til at lave en scanning af materialet til arkivets samling.
I er også meget velkomne til bare at kigge indenfor, se arkivet og få en snak med os. Medarbejderne i Højelse Sognearkiv står klar til at tage imod på Baunebjergvej 1B, 4623 Lille Skensved. Du finder arkivet ved siden af Højelse Skole med indgang fra skolegården.

Arkivernes Dag i Herfølge
Samme dag inviterer Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne til Arkivernes Dag. Lokalhistorisk Arkiv holder åbent hus for alle interesserede kl. 11-14 i Uglen, Herfølge Fællesbibliotek og Arkiv på Billesborgvej 1B i Herfølge.
Arkivets medarbejdere vil være til stede og parate til at besvare spørgsmål om områdets historie og arkivets arbejde. Også i Herfølge er man interesserede i indleveringer fra borgere. I 2013 kan Sædder Gymnastik og Idrætsforening fejre 100 års jubilæum. I den forbindelse planlægger foreningen at lave en lille plakatudstilling om foreningen. Hvis man har fotografier, dokumenter eller andet materiale fra foreningens historie, er arkivet meget interesserede i at høre nærmere fra dig.

Alle er velkomne til åbent hus og en snak med arkivets medarbejdere på dagen.
Skovbo Lokalhistoriske Arkiv deltager også i Arkivernes Dag og indvier i år deres nye lokaler i Borup. Du kan læse meget mere om indvielsen her.