Biler fra Køge og kunsten at lave krydshenvisninger

På opfordring fra en gæst har vi lavet dette galleri med biler fra Køge. Indtil videre er der kun nogle få stykker, men vi håber at kunne udbygge det løbende.

Når vi registrerer et billede på arkiverne, er førsteprioriteten ofte at få personer og evt. et sted knyttet til billedet. I mange tilfælde er køretøjet oven i købet ikke hovedmotivet på fotografiet, men er blot placeret i baggrunden. Derfor er der som oftest heller ikke lavet et søgbart henvisningsord på “køretøjer” eller “biler”.

Billeder med biler kan med andre ord være svære at finde frem til. Endnu værre er det at finde frem til endnu mindre genstande på fotografier, som for eksempel “reklameskilte” eller gaslamper i gadebilledet. For skal man lave en henvisning på hver enkelt genstand på f.eks. et billede af Torvet, bliver man jo aldrig færdig med at registrere. Så helt specifikke forespørgsler kan nogen gange være svære at hente frem. Ikke desto mindre er det blevet til et fint lille galleri, og vi håber I vil nyde det.

Galleriet vil løbende blive suppleret med nye billeder, så kig tilbage engang imellem. Vi ved der er mange eksperter og kendere inden for dette felt, og vi hører gerne fra Jer, hvis I har oplysninger om de enkelte biler.

Se billederne af biler i Køge her:
https://koegearkiverne.dk/billeder?album=15&gallery=59