Arkivernes Dag på Skovbo Lokalhistoriske Arkiv

Arkivernes Dag hos Skovbo Lokalhistoriske Arkiv – I år med fokus på vind-, vand- og gårdmøller.

Lørdag den 13. november holder Skovbo Lokalhistoriske Arkiv åbent hus på Arkivernes Dag fra klokken 10-14. Skovbo Lokalhistoriske Arkiv bruger Arkivernes Dag i år til at fokusere på vind-, vand- og gårdmøller i den gamle Skovbo Kommune.

De eksisterende vind- og vandmøller har vi en del oplysninger omkring. Vi har bl.a. en interessant film fra udgravningen af Borup Vandmølle fra 1996, som vil blive vist på dagen. Emnet gårdmøller er derimod næsten ikke beskrevet.

Da vi godt kunne tænke os at samle vidnesbyrd om de gamle møller, har vi brug for hjælp fra offentligheden. Vi er interesseret i oplysninger omkring de tre mølle-typer, f.eks. beliggenhed, ejere o.s.v., ligesom vi også er meget interesseret i billeder af møllerne og om muligt billeder af arbejdet i møllerne. Man behøver ikke at forære arkivet sine billeder, da vi har mulighed for at scanne dem, fortæller arkivar Lone Rasmussen.

Arkivernes Dag afholdes i år lørdag den 13.november. Også efter denne dato er arkivet interesseret i at modtage oplysninger og billeder.

Vel mødt til en hyggelig dag på arkiet.