Filmaften med Køge-Fondens Venner

Køge-Fondens Venner inviterer til filmaften i fodboldens tegn. Kom og se den gamle film fra 1954, som fortæller en spændende del af historien om Køge Boldklub.

Under overskriften “Køges divisionsspillere er begyndt at tale kinesisk”, kunne Østsjællands Folkeblad i 1953 berette om forberedelserne til turen til østen.

Køge Boldklubs formand, Kaj Harbard, løftede sløret for rejsen til Østen. Rejsen bød på besøg på så spændende destinationer som Rom, Athen, Cypern, Bagdad, Saigon, Hanoi og Hongkong.

Der skulle spilles mange kampe undervejs, så det var ikke bare en fornøjelsestur.
Sådan skrev avisen forud for rejsen. Avisen bragte også rejsebreve undervejs, så hele byen fulgte med i Boldklubbens færd.

I Køgedatabasen på www.koegearkiv.dk findes mange af de gode historier om turen, som man selv kan gå op opdagelse i.

Her kan man blandt andet læse et rejsebrev skrevet hjem fra Kina, hvor i der berettes om at man havde haft en komplet tåbelig dommer. På et tidspunkt dømte dommeren et ufortjent straffespark til All-Honkong, hvilket både publikum og spillere syntes var en fejl. Den kinesiske “sikre” straffesparksskytte skød med vilje et blødt skud bolden uden om målet. Kampen endte derfor 1 – 1 i stedet for at blive til en sejr til holdet fra Hongkong. Det var dengang der var sportsånd til og fodbold var et spil for gentlemen!

Kom til filmaften og få et indblik i Køge Boldklubs historie gennem denne spændende og usædvanlige film. På trods af at filmen tydeligvis har mange år på dagen, er den stadig meget seværdig. Filmen blev optaget af Holger Dik, og det er tidligere borgmester Aage Sund, der har lavet speak på filmen i 1992.

Alle er velkomne til filmaften. Medlemmer af Køge-Fondens Venner har gratis adgang og for øvrige koster det 25 kr.