Ubekendte personer – Hjælp Byarkivet

Kender du disse mennesker? Køge Byhistoriske Arkiv efterlyser viden om ukendt fotografi.

Køge Byhistoriske Arkiv har fået indleveret dette flotte fotografi. Desværre har vi slet ingen oplysninger om billedet. Personerne på fotografiet er ubekendte, ligesom stedet og omstændigheder det er taget under. Derfor efterlyser vi nu læsere, som kender til fotografiet.

Fotografiet forestiller øjensynligt et ægtepar, der sidder i deres stadsstue. En skønsmæssig datering af billedet kan fastsætte det til det tidlige 1900-tal. Det var dengang ret almindeligt, at man indrettede sig med en fin stue, som kun blev brugt ved særlige lejligheder.

Stuen er møbleret med kurvestole, en sofa med træudskæringer og den uundværlige petroleumslampe i loftet. Væggene er prydet med blomstrede tapeter, platter på væggen og ikke mindst nogle fotografier på væggen. På sofabordet står porcelænsfigurerne fremme til skue.

Vores læsere har tidligere været meget dygtige til at sætte navne på personer, så vi håber at det også kan lykkes denne gang. Hvis der er nogen, der genkender personerne på billedet, vil Køge Byhistoriske Arkiv meget gerne høre fra dig.

Du kan ringe på 56641592, skrive en mail på byarkiv@koege.dk finde os på vores hjemmeside eller www.facebook.com/koegearkiv

TILFØJELSE:
Der kom hurtigt svar på det: Personerne er Oline Hansen og Hans Christian Hansen. Billedet stammer fra Nordfalster, så vi sørger for at billedet kommer “hjem” igen. Mange tak for hjælpen!