Ny bog i den populære bogserie om Køges historie: Hit med Historien

Ved præsentationen af Hit med Historien bind 5, Køge i Renæssancen, holdt arkivleder, Birte Broch, denne tale:

“Hit med Historien er et herligt og særligt projekt.

Deltagerne i projektet har nu i løbet af godt 10 år gennemført udgivelsen af 5 bøger med tilhørende website. Det er for alle et udpræget lystarbejde, så det hver gang lykkes at komme i mål på trods af mange andre og hastende opgaver.

Projektet blev i sin tid sat i gang, fordi vi manglede materiale om Køges historie til brug for undervisning. Vi besluttede altså, at vi selv ville udvikle og producere materiale. Det gjorde vi, fordi vi mener, det er vigtigt at skærpe børns bevidsthed om den lokale sammenhæng, de færdes i og er en del af. Bøgerne har siden glædet mange, både børn og voksne.

Hit med Historien har vakt opmærksomhed også uden for Køge Kommune. For det første fordi vi hver gang har inddraget en gruppe børnekonsulenter, der har givet forfatteren med- og modspil under arbejdet med bogen. Denne gang er det to 6. klasser fra Søndre Skole, der meget aktivt og ansvarligt har bidraget til processen. Det har været til stor inspiration for både forfatteren og projektgruppen, og vi håber, I har fået noget igen. Børnegruppen vil senere bidrage med fortællinger fra Renæssancens Køge. Tusind tak til de to 6. klasser og deres lærere.

Hit med Historien har også vakt opmærksomhed på grund af den tværfaglighed, som projektet er udtryk for. Det er et tværgående samarbejde mellem bibliotek, arkiv, skole og museum. Alle bidrager med hver sin viden og hver sin faglighed til fælles glæde og inspiration. En meget væsentlig medspiller under arbejdet med hele serien er grafiker Thora Fisker, som med stort engagement sørger for, at bøgerne ser fristende ud. Tak til alle for endnu et positivt resultat.

Bøgerne er skrevet af forskellige forfattere. Denne gang er det Thomas Meloni Rønn, der har ført pennen. Også mange tak til ham for godt samarbejde.

Alle de medvirkende institutioner og personer bidrager med ressourcer, men der skal også ekstra midler til, for at projektet kan gennemføres. Vi har til denne som tidligere bøger modtaget økonomisk tilskud fra Kulturudvalget og Børne- og ungdomsudvalget i Køge Kommune, fra Nordea-Fonden og fra Carlsen-Langes Legatstiftelse. Vi er dybt taknemmelige over, at I støtter projektet, og vi siger tusind tak for hjælpen”.

Programmet for dagen var i øvrigt:
Velkomst ved formand for ”Hit med Historien” bibliotekschef Jytte Dahl
Musikalsk indslag ved www.sirena.se
Tale ved redaktør af serien, arkivleder Birte Broch
Børnekonsulenterne har ordet
Tale ved forfatteren Thomas Meloni Rønn
Børnekonsulenterne løfter sløret for bogen og fortæller om genstande i Køge Museums samling
Der bydes på en forfriskning akkompagneret af renæssancemusik.

Se flere fotografier fra dagen under Billeder > Set og sket eller brug direkte link her