Arbejdsliv

Arbejdsliv – kilder og arkivalier i Herfølge-Sædder Sogne Lokalhistoriske Arkiv

Her ser du en række billeder som belyser arbejdslivet i Herfølge. Arkivet rummer mange andre arkivalier som er relevante at bruge, så dette er kun et lille udpluk som kan give indtryk af mulighederne i samlingerne.

Arbejdsliv på landet. Arbejdsmænd fra Herfølge ved dræningsarbejde på Vasebækgårds marker. Ca. 1935. Fra venstre Anton Tækkemand, Karl Nielsen, Alfred Nielsen, Julius Larsen, Aage Hansen og Øl-Jensen. Manden i midten bagved de øvrige er ubekendt. (Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne).

Arbejdsliv på landet. Alle hjælper til med at sætte neg i traver på Thimgården i Ringsbjerg, 1930-35. (Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne).

Arbejdsliv i industrien. Personalet på Hegnetslund Teglværk og Lervarefabrik, 1951. Foran i midten ses direktør Ernst Frantzen og hustruen Asta Frantzen. (Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne).

Arbejdsliv i hjemmet. Kogekone Gerda Pedersen fra Herfølge fotograferet under arbejdet på Præsteskovgård i Herfølge. Det var ejerne af Præsteskovgård, Anna og Sigvald Nielsen, der fejrede sølvbryllup den 18. marts 1952. (Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne)