Mød lokalarkivet på Herfølgedag 30.9.2017 og se to plakatudstillinger

Mød lokalarkivet på Herfølgedag og se to plakatudstillinger

Lørdag den 30.9. afholdes den traditionsrige Herfølgedag. Det er en årligt tilbagevendende festdag, der foregår på pladsen foran og på Herfølge Bibliotek og Arkiv. Det er Herfølge Borgerforening, der igen i år samler byen til Herfølgedagen.

Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne holder i den anledning åbent hus i lokalerne på Billesborgvej 1B i Herfølge. Det foregår fra kl. 10-15.

Medarbejderne fra Lokalarkivet slår dørene op og tager imod. De står klar til at hjælpe med at besvare lokalhistoriske spørgsmål. På Herfølgedagen holdes der åbent hus i arkivet. Kig ind og hør nærmere om, hvad der findes i et arkiv. Se eksempler fra samlingerne. På dagen kan man se den nye udstilling om ”Nedlagte Gårde i Herfølge-Sædder”. Her kan man på 5 store plakater se eksempler på nogle af de mange gårde, der tidligere lå i sognene.

Det er også til Herfølgedagen at man kan se eller gense udstillingen om Køge-Ringsted Jernbanen, som i 2017 ville være fyldt 100 år. Der er en stor plakatudstilling og desuden diverse genstande udstillet. Udstillingen er udarbejdet i samarbejde mellem Køge Arkiverne og Østsjællands Jernbaneklub.

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.