Køge, Glæsiersvej – Prometheus

Køges karismatiske politimester Vagn Bro fik i sin tid – mod selv at betale transporten – en gave fra Borgmester Aage Jørgensen, Gentofte. Gaven var en stor skulptur, som forestillede “Prometheus og ørnen”.

Skulpturen blev sat op i Vagn Bros have på Vordingborgvej. Da han så rejste fra byen, skænkede han den til Køge by. Efter store overvejelser fandt man ud af, at det store skulptur kunne passe ind i haven ved Køge Sygehus. Her blev den anbragt på en murstenssokkel, hvor der er plantet buske rundt omkring.

Den mytologiske legende, der danner grundlag for skulpturen er, at Prometheus havde stjålet noget ild, med hvilken han blæste liv i nogle lerfigurer af mennesker, som han havde lavet på jorden. Zeus blev vred over dette og lod som straf Prometheus lænke til en klippe. Derefter kommer en ørn og hakker i hans “udødelige” lever. Skulpturen viser hvordan Prometheus kæmper mod ørnen.

IMG_4864
Køges karismatiske politimester, Vagn Bro, ses her foran skulpturen af Prometheus i sin private have på Vordingborgvej. Den er flyttet til et lille haveanlæg ved det gamle Køge Sygehus på Glæsiersvej.