Arkivernes Dag 2007

Fælles markering i Køge Kommune – Besøg de lokalhistoriske arkiver på Arkivernes Dag 2007.

Lørdag den 10. november holder arkiverne i Køge Kommune åbent hus i anledning af den fælles nordiske arkiverne dag.

Hvert år i november afholder arkiver i alle de nordiske lande Arkivernes Dag. Formålet er bl.a. at formidle viden om arkivernes virke og deres rolle som kulturinstitutioner, og at sætte fokus på arkiver som demokratisk ressource. Arkivernes dag afholdes over hele norden. Også i Køge Kommune er der lejlighed til at besøge arkiverne ved arrangementer på dagen:

Højelse
Højelse Sognearkiv holder lørdag den 10. november åbent hus fra kl. 11-14. Det er en god lejlighed til at besøge arkivet, og høre nærmere om, hvad der findes i arkivets gemmer. Der vil blandt andet være fokus på gymnastikbilleder og skolebilleder.

Birgit Rosenberg viser lysbilleder på opfordring, og fortæller om stort og småt i sognet. Der tages -som altid – imod indleveringer og svares på spørgsmål.

I år har arkivet fået overspillet en gammel film fra en byfest i Skensved omkring 1970. Der ses både optog og fodboldkampe og meget andet. Kom og oplev hvordan dine forældre holdt byfest førhen, eller genoplev stemningen fra dengang der var byfester til.

Skovbo
I Skovbo er det åbent hus lørdad den 10. november fra kl. 10-14 med fokus på skolebilleder. I hvert eneste arkiv landet over er der store samlinger af skolebilleder. Billederne er fantastiske kilder til mode og beklædning, og er desuden en vigtig lokalhistorisk ressource. Det er dog en forudsætning, at man kender personerne på billederne. Heldigvis er de ofte navngivet, men det sker også, at vi ikke kender nogen på billederne.

Arkivet beder derfor om gæsternes hjælp til at identificere personer på billederne. Det kan enten ske på selve dagen, eller ved at gæsterne får en kopi med hjem, som kan vises til venner og familier. Det kan forhåbentlig sætte gang i identifikationsprocessen og være til stor nytte for arkivet og dets gæster fremover.

Herfølge
I Herfølge holder arkivet traditionen tro åbent hus lørdag den 10. november fra kl. 10-14. I år sker det for første gang i arkivets nye lokaler. Det er derfor en god chance for at besøge arkivet og se de gode nye forhold. Der vil blive lejlighed til at se på materialer og stille spørgsmål. Arkivet modtager altid meget gerne indleveringer, og de er også meget velkomne på denne dag.

Køge Byhistoriske Arkiv deltager ikke i Arkivernes Dag, men holder i stedet åbent hus ved Kyndelmisse i Køge.

Vi glæder os til at møde alle kendte såvel som nye ansigter.

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.