Boldklubbens tur til Østen 1954 – En spændende aften med Køge Byarkivs Venner

Køge-Fondens Venner viste Boldklubbens Østentur 1954 ved en filmaften på Teaterbygningen.

Køge Boldklub var en af de første danske klubber til at drage ud. Turen gik helt til fjernøsten med 9 store kampe undervejs, og altid for udsolgte stadions.

Rejsen foregik med en engelsk, chartret DC3. Flyet kunne ikke gå over alperne, så turen til Rom gik gennem Rhonedalen. Da turen var slut, havde de startet – og landet – 31 gange. Den samlede flyvetid var over 110 timer!

Det har altid været en offentlig hemmelighed, at Gummifabrikken i Køge støttede boldklubben ved at kunne tilbyde arbejdspladser til talentfulde forboldspillere. Men der kom lidt flere detaljer frem om sammenhængen.

“Tiller” kunne blandt andet fortælle at gummifabrikken betalte løn til de af fabrikkens medarbejdere, der var med på turen. Gummifabrikkens chauffør kørte også fodboldspillerne til massør i Idrættens Hus i København, hvis der var skader på spillerne. I arbejdstiden naturligvis.

Så det var et spændende indblik i den professionelle fodbolds rødder. Egentlig løn til spillerne var der dog ikke tale om i boldklubben dengang. Men de fik en øl og en pakke cigaretter efter hver kamp!

“Tiller” fortalte levende om sine oplevelser fra turen. Undervejs havde han ført dagbog og den vil blive overdraget til arkivets samlinger. Alt i alt var det en meget spændende aften og der var mange der nød et godt gensyn med spillerne fra dengang.

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.