Arkivernes Dag i Skovbo

Lørdag d.12.november 2011 holder Skovbo Lokalhistoriske Arkiv åbent hus fra kl. 10-14.

I år er der er ikke noget fast tema for dagen, men der vil være forskellige billedudstillinger og ”lysbilledshow” med billeder fra Ejby.

Derudover er det helt op til jer besøgende at skabe indhold i arrangementet. I kan komme og fortælle os om et lokalhistorisk emne, der optager jer. I kan fortælle om jeres slægtsforskning, jeres hus, jeres skole i det gamle Skovbo, eller hvad det nu måtte være.

Det er da også muligt, at vi ville kunne yde hjælp, hvis I er gået i stå i jeres slægtsforskning eller jeres forskning omkring en lokalitet.

I kan som altid aflevere alle typer lokale arkivalier. Hvis I ikke vil af med originalerne, har vi mulighed for at scanne billeder og dokumenter. Og så har vi en kasse med uidentificerede billeder, som I muligvis kan hjælpe os med oplysninger omkring.

I er også meget velkomne til bare at kigge indenfor og få en snak med os. Vi har kaffe på kanden. Terri, Erik og Lone er parate til at tage imod jer på Kløvestedvej 2 i Nr. Dalby fra kl. 10-14.

På gensyn til Arkivernes Dag i Skovbo Lokalhistoriske Arkiv

Opfølgning på arkivernes Dag 2011:
Arkivernes Dag d.12.11.2011 blev et rigtig vellykket arrangement med mange besøgende, stor spørgelyst og flere afleveringer.

I år havde vi som nævnt valgt ikke at have noget tema for dagen, men havde i pressemeddelelsen opfordret folk til at komme på arkivet med slægtsforskningsmæssige problemer, ting man gerne ville undersøge omkring personer og lokaliteter, ligesom vi også opfordrede de besøgende til at aflevere materiale til arkivet. Vi havde også fundet den store kasse med uidentificerede billeder frem.

I løbet af de fire timer, vi havde åbent, kom ca. 20 besøgende til arkivet, så alle fire medarbejdere havde travlt med at scanne, nedskrive oplysninger, snakke, servere kaffe osv. I løbet af dagen blev der afleveret forskelligt materiale, bl.a. billeder fra Gørslev Idrætsforening, som vi ikke havde i forvejen.

Der var også gevinst i kassen med uidentificerede billeder: En besøgende spurgte pludselig: ”Hvor har I det billede af min morfar og mormor fra?” Og så kan det nok være, at der kom gang i skriveriet for at få så mange oplysninger skrevet ned, som muligt. Billedet havde ligget i kassen siden 1970-erne.

Gården lå i Slimminge og havde navnet Tornekildegaard.

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.