JULEMINDER EFTERLYSES

vi ses til julemarked i Herfølge!
vi ses til julemarked i Herfølge!

Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne deltager i JULEMARKED I HERFØLGE lørdag den 30.11. 2013 kl. 11-14 i Uglen, Herfølge Fællesbibliotek og Lokalarkiv.

I den forbindelse efterlyser arkivet fortællinger og billeder om, hvordan juleaften er blevet afholdt både før i tiden og i dag i Herfølge-Sædder sogne.

Hvor blev julen holdt, og hvem var til stede? Hvad fik I at spise? Hvordan var I klædt? Var det en fridag, eller blev der også arbejdet? Gik familien i kirke? Fik man gaver, og i hvilken rækkefølge blev det hele afviklet? Var der et juletræ, og hvordan var det pyntet? Gik I rundt om træet og sang julesange? Dette er blot et par stikord. Det er helt frit, hvordan man fortæller.

Arkivet efterlyser skriftlige beretninger og billeder om juletraditioner før og nu til arkivets samlinger. Arkivets medarbejdere vil være til stede i forbindelse med julemarkedet i Herfølge, og vil med glæde modtage såvel lange som korte beretninger samt andet materiale om julen i lokalområdet. Man kan også indsende beretninger til arkivet på herfoelgearkiv@koege.dk  Vi modtager også materiale i tiden efter julemarkedet.

Alle er velkomne med lokalhistoriske spørgsmål i det hele taget i forbindelse med julemarkedet 30.11. 2013, og naturligvis i arkivets normale åbningstid tirsdag og fredag kl. 9-12.

Birte Broch, Arkivleder