Skoler i den gamle Skovbo Kommune

Den nye udstilling i vores montre i hallen i Kulturhuset er inspireret af tidspunktet, nemlig skolestarten i august. Vi har valgt at fokusere på Borup skole i første omgang, men vil over tid gennemgå alle skoler i den gamle Skovbo Kommune.

Udstillingen beskriver med billeder og tekst de skoler, der har dannet rammen om børnenes indlæring og sociale liv igennem århundreder.

I Borup har der været i alt tre skoler. Den ældste lå tæt op ad kirkegårdsmuren omkring Borup Kirke og har gjort det fra 1600-tallet. Bygningen, vi ser i dag, er fra ca. 1750.

I 1882 blev der bygget en ny skole på adressen Hovedgaden 60. Denne skole fungerede frem til 1940. Bygningen blev nedrevet i 1974.

I 1917 blev der bygget en ny skolebygning ved siden af ovennævnte skole, adressen er Hovedgaden 58. Bygningen fungerede til 1940. I dag finder vi Nordeas Borup – filial her.

I 1940 blev Borup centralskole bygget. Det er den skole, vi kender i dag, dog har skolen undergået utallige om – og tilbygninger, der har skjult den oprindelige meget smukke, enkle arkitektur.

Vi minder om, at Arkivet har åbent torsdage fra kl.13-19. Og vi tager stadig imod afleveringer af arkivalier, ligesom vi er behjælpelige med besvarelse af forespørgsler.

Gå til siden om udstillinger i Skovbo Lokalhistoriske Arkiv.