Byarkivet medvirker ved udvikling af turist- og kultur app til mobilen

EU-penge skal hjælpe med at tiltrække turister til Køge og Hässleholm. Det sker ved at støtte udvikling af en app med kulturarv som indhold, så også de mindre byer og kommuner kan tiltrække turister med deres historie og seværdigheder.

Styringsudvalget for delprogram Øresund i programmet Interreg IVA Öresund-Kattegat-Skagerrak gav tirsdag tilsagn om støtte til et EU samarbejdsprojekt mellem Køge kommune, Visit Køge, Køge Byhistoriske arkiv og Hässleholms kommune i Skåne. Støtten på maksimalt 230.500 euro (godt 1,7 mio. kr.) modtages i de kommende år til udvikling af en fælles turisme app, som skal styrke grænseoverskridende samarbejde og turisme mellem Køge og Hässleholm.

Mange mindre kommuner på begge sider af Øresund oplever, at de står i skyggen af de store byer, når det handler om at tiltrække besøgende. I dette projekt er udgangspunktet, at de mindre byer har meget at tilbyde; nemlig kulturoplevelser og aktiv fritid for de besøgende. Disse kvaliteter er imidlertid ikke “reason-to-go” alene, og derfor vil dette projekt henvende sig til den gruppe, der har kulturarv som interesse, men som også vil sætte pris på de øvrige kvaliteter der tilbydes i de mindre byer i Øresundsregionen.
Fælles historie

Udgangspunktet er den fælles historie om Roskildefreden i 1660 og krigen med svenskerne fra 1658-60 og andre lighedstræk mellem de to kommuner. Projektet skal være med til at fremme grænseoverskridende turisme, og bidrage til vækst i Øresundsregionen med fokus på den lille bys turismetilbud. Appen udvikles i et åbent source format, der gør at andre interesserede organisationer kan videreudvikle det med nyt indhold.

”Jeg er meget glad, at det er lykkes os at få godkendt et EU-projekt, især fordi konkurrencen er meget hård. Og så er det dejligt, at vi med dette projekt via appen kan nå bredt ud og vise de turismeattraktioner, som vi har i vores to historiske byer,” siger Køges borgmester Marie Stærke.

Pär Palmgren, som er kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms kommune, glæder sig også til det kommende samarbejde:

”Det er min forhåbning, at denne app vil bidrage til, at flere danske og svenske turister besøger vores to byer,” siger han.