Fuldt af fortællinger på Byarkivet – Kyndelmisse 2013

Badelivet i Køge udfoldede sig bl.a. på Søndre Strand
Badelivet i Køge udfoldede sig bl.a. på Søndre Strand

Ved årets Kyndelmisse i Køge byder Byarkivet på fortællinger i alle afskygninger.

På Byarkivet er der åbent hus hele Kyndelmisseaftenen. Her kan man få en introduktion til, hvad der gemmer sig i samlingerne. Kom ind og hør om hvad arkivet arbejder med, se arkivalier og gå på opdagelse i billedsamlingen. Medarbejderne står klar til at tage imod og svare på spørgsmål.

I Danmark har vi haft systematiske folketællinger siden 1787. De er en fantastisk kilde for slægtsforskere. I dag findes de på nettet og mange er endda tastet ind, så man kan søge i dem. Kom ind på Byarkivet og få en introduktion til hvordan vi arbejder med Folketællingerne.

Byarkivet indsamler blandt andet filmoptagelser fra Køge. I Ønskebio går vi på opdagelse i samlingen og det er dig der bestemmer hvilke film der skal vises. Her er alt fra Den militære svæveflyvelejr i 1943 til badefilm fra Søndre Strand.

Få den spændende historie om Køge som badeby, ledsaget af skønne fotografier. Hør om ”Den gamle by ved den friske strand”, om Strandhytterne i Strandskoven, om Søndre Strand og campingpladserne, badeanstalterne og svømmeundervisningen på svømmestadion i havnebassinet og meget andet.

I Rådhuskantinen byder den populære DR-vært Adrian Hughes, der blandt andet er kendt fra udsendelserne ”Alle Tiders historie”, på fortællinger, der går bag om de radio og TV programmer han står bag. Adrian Hughes fortæller om deres tilblivelse, om historien i det moderne mediebillede og om sine oplevelser gennem karrieren.

Der er lagt op til et dyk ned i de mange fortællinger, som findes i Byarkivets samlinger. Du kan selv starte opdagelsen på www.koegearkiv.dk