Restaurant Landsbyen

Restaurant Landsbyen er et af de steder, som man kan finde mere materiale om i Byarkivets samlinger.

På det nuværende Torvet 22 fik Frands Henrik Brunsten i 1609 borgerskab til at drive værtshuset og gæstgiveriet “Svanen”. Den kom senere til at hedde “Hotel Stevns”, “Palmehaven”, “Landsbyen” og Ritz II”.

Restaurant “Landsbyen” opstod den 15.11. i 1934, da restauratør Bruun fik ombygget “Palmehaven”. Der blev opført en stor sal i stål og beton. Forretningen blev samtidig omdøbt til “Landsbyen”.

Herunder ses en række fotografier fra Torvet og inde fra Restaurant Landsbyen, et sted som mange køgensere stadig husker.

Ligger du inde med billeder eller har nogle gode fortællinger om Landsbyen, så modtager vi dem som altid gerne på Byarkivet.

landsbyen 001

En læser af siden har sendt os disse to fine fotografier fra Landsbyens sal. Billederne stammer fra det firma, som leverede træfiberpladen Insulite til lofts- og vægbeklædningen til Landsbyen.

Albummet lå på et loft i firmaet i mange år og blev fundet frem ved en oprydning. Giver har sørget for, at det kom videre til arkivet og vi takker mange gange for hjælpen.

landsbyen1 001