Besøg fra USA på Byarkivet

Neil og Bonnie Jacobsen fra USA besøgte byarkivet for at finde deres aner.
Neil og Bonnie Jacobsen fra USA besøgte byarkivet for at finde deres aner.

Køge Byhistoriske Arkiv havde den 25. september 2012 besøg af Neil og Bonnie Jacobsen fra Kingston i USA. Som efternavnet Jacobsen antyder, har Neil danske rødder, nærmere bestemt i Køge. Hans farfar Niels Peter Jacobsen blev født i Sønderkøge i 1877 og udvandrede til USA i 1903. Niels Peter Jacobsen var udlært tømrer og arbejdede i USA som bådebygger. I mange år havde han sit eget bådeværft i Yonkers. Han blev gift med en svensk født pige, Gunhild Pettersson, med hvem han fik fire børn.

Niels Peter Jacobsen var søn af Jens Jacobsen, der i næsten 50 år var havemand på Gammelkjøgegaard og boede i en ejendom i Sønderkøge, der lå på vore dages Ernasvej. Han blev 90 år. I alt var der 3 af Jens Jacobsens 5 børn, der tog til USA.

et af de billeder, som Neils farfar sendte hjem fra USA til Køge. Drengen på billedet er Niels Peter Jacobsens ældste søn Edward, kaldet Buster. Bag på billedet har Busters mor skrevet: ”En hilsen fra bedstefars lille dreng Buster”.
Et af de billeder, som Neils farfar sendte hjem fra USA til Køge. Drengen på billedet er Niels Peter Jacobsens ældste søn Edward, kaldet Buster. Bag på billedet har Busters mor skrevet: ”En hilsen fra bedstefars lille dreng Buster”.

Byarkivet havde på forhånd fundet materiale frem om familien.  Blandt andet er arkivet i besiddelse af en række fotografier, som Niels Peter Jacobsen sendte hjem fra USA til sin far i Sønderkøge, der var blevet enkemand. Det er fine fotografier af Niels Peters børn og familie i USA. Disse fotografier vakte stor glæde hos Neil og Bonnie Jacobsen, der også blev en smule rørte over at se dem og de små håndskrevne kommentarer bagpå.  De var meget begejstrede over at besøge arkivet og fik naturligvis kopier af fotografierne med hjem.

Husk også at Køge Byarkivs Venner arrangerer foredrag med Henning Bender om udvandringen fra Køge.

Birte Broch, arkivleder

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.