Onsdagstema i april: Køge Bys jubilæum i 1938

I april måned vil Køge Byhistoriske Arkiv fremlægge materiale om Køge Bys 650 års købstads jubilæum i 1938.

ONSDAGSTEMA  I  APRIL: KØGE  BYS  JUBILÆUM  I  1938

I april måned vil Køge Byhistoriske Arkiv lægge materiale frem fra Køge Bys jubilæum i 1938, hvor man fejrede 650 års købstadsjubilæum.

Mange kan sikkert huske 700 års jubilæet i 1988, men også i 1938 var der stor fest i byen. Denne dag fik byen besøg af kongen, Christian X, og kronprins Frederik (IX) samt kronprinsesse Ingrid. Dronning Alexandrine havde måttet melde afbud, fordi hun var blevet bidt af en hund. På arkivet har vi film og billeder fra kongeskibets ankomst til Køge.

I vore samlinger har vi blandt andet programmet fra jubilæet, fotografier, et udstillingskatalog fra en kunstudstilling på Brochmands Skole, en stor jubilæumsavis med beskrivelser af Køges historie samt lidt om forholdene i 1938.

Vi skal atter understrege, at der ikke er tale om en udstilling. Vi lægger materialet frem på vores læsestue, og her kan gæsterne så sidde og kigge det igennem.

Arkivets adresse er: Torvet 6, 1. sal.

Formålet med onsdagstemaerne er at gøre opmærksom på de mange spændende materialer, som vi har i Køge Byhistoriske Arkiv. Det er jo ikke sikkert, at alle er klar over, hvad man kan finde hos os. Materialet er tilgængeligt også i den øvrige åbningstid.

Vi har åbent mandag, tirsdag og torsdag 10 – 11.30 og hver onsdag 14 – 20 indtil 31. maj 2003, hvor vi skifter til sommeråbningstider.

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.