Kender du dem? Byarkivet efterlyser navne…

Efterlysning af ukendte personer på fint, gammelt fotografi. Køge Byhistoriske Arkiv har for nylig fået indleveret et fotografi med en gruppe mennesker. Desværre er billedet indkommet uden nogle oplysninger og alle personer er helt ubekendte. Byarkivet efterlyser derfor oplysninger fra enhver der kan bidrage til at identificere nogle af personerne på billedet.

Fotografen er Emil Ferdinand Rasmus Jansen (1862-1920), der havde atalier i Køge og filial i Store Heddinge. Han var aktiv i årene omkring og efter århundredeskiftet. Så det tyder på at fotografiet er fra omkring 1900. Tøjstilen peger også i den retning. Selv om billedet nu har op mod 110 år på bagen, er det i udmærket stand. Særligt når det tages i betragtning at det ikke har været opbevaret under betryggende og stabile vilkår i et magasin.

Dengang var det så dyrt og eksklusivt at fotografere, at materialerne var i orden og alle personer var iklædt deres stiveste puds.Derfor er det ikke ualmindeligt at billeder fra denne tid er fotografisk af høj kvalitet og stadig er i fantastisk stand. Billedet kan ses på byarkivet.

Er der blot een der bliver genkendt, kan de øvrige med stor sandsynlighed også identificeres ud fra den sammenhæng hvor de indgår.

Hvis du kender en eller flere personer på billedet, vil Køge Byhistoriske Arkiv meget gerne høre fra dig. Du kan ringe på 56641592 eller skrive på byarkiv@koege.dk