Kyndelmisse 2010 – Se Byarkivets program her

Her finder du Køge Byhistoriske Arkivs program til Kyndelmisse i Køge. Vi glæder os allerede til en god aften!

”Peter Wessel Tordenskiold. Manden og Myten”
Dan H. Andersen fortæller om Danmarks måske mest berømte søhelt nogensinde, nemlig Peter Wessel Tordenskjold. Det er en person, der er omgæret af mange fortællinger og myter.
Dan H. Andersen er Danmarks førende ekspert på Tordenskjold og har både skrevet en stor afhandling og en roman om Tordenskjold og hans liv. I medierne er Dan H. Andersen nok bedst kendt i rollen som den skeptiske historiker, der hverken tror på fakta bag Da Vinci Mysteriet eller konspirationsteorierne om den 11. september. Dan og Tordenskjold er derfor et perfekt match og der er lagt op til en spændende og underholdende aften i godt selskab.

”Man kan tro på Dan Brown, nisser eller påskeharen. Når det handler om konspirationsteorier, tror jeg på Dan H. Andersen”.

Sådan skrev en kommentator om foredragsholder og forfatter Dan H. Andersen.

Hvornår: Fredag den 5.2.2010
Tidspunkt: 19.00
Sted: Kantinen på Køge Rådhus, Torvet 1. Adgang fra Rådhusarkaden, 1. sal.
Kategori Historisk foredrag
Pris: Gratis adgang med Kyndelmissepas

”Rotten – Historier fra de syv have” med Det fortællende Teater
Danmarks bedste fortæller, Jesper la Cour fra Det fortællende Teater, tager Axel Sandemoses fortælling, “Rotten” fra samlingen “Historier fra de syv have”, under kærlig behandling. Hør om hvordan en tørstig rotte driver 7 granvoksne mænd på åbent hav ud over deres mentale ræling.
Historien kan ikke undgå at blive lidt uhyggelig, så vi anbefaler en aldersgrænse fra 9 år og op. Alle der kan lide gode fortællinger er velkomne, børn såvel som voksne.

Hvornår: 5.2.2010
Tidspunkt: Kl. 21
Sted: Kantinen på Køge Rådhus, Torvet 1. Adgang fra Rådhusarkaden, 1. sal.
Aldersgruppe: Fra 9 til 99.
Pris: Gratis adgang med Kyndelmissepas

”Så til søs med sejl fra Køge”
Seniorforsker Erik Gøbel fra Rigsarkivet fortæller den spændende historie om Sejldugsmanufakturet, der lå Torvet 21 i Køge. Her blev der fremstillet sejl til flådens skibe fra 1687 til 1735. Da produktionen var på sit største, var den samlede arbejdsstyrke på over 200 personer. Kvaliteten var fuldt på højde med de fineste sejlduge fra Holland. Fabrikken i Køge har derfor leveret et stort bidrag til den danske flåde og kampen mod svensken. Det er højst sandsynligt at både Huitfeldt og Tordenskjold har brugt sejl fra Køge i Store Nordiske Krig. Kom og hør den spændende historie i Køge Byhistoriske Arkiv.

På grund af begrænset antal siddepladser, kan gratis billetter afhentes på Køge Byhistoriske Arkiv, Vestergade 26. Du kan også skrive på byarkiv@koege.dk og reservere dine gratis billetter.

Hvornår: 5.2.2010
Tidspunkt: Kl. 19.00 + 21.00
Aldersgruppe: For alle
Pris: Gratis adgang med Kyndelmissepas

Besøg Byarkivet
Kig ind i Byarkivet i Køge, hvor der er åbent hus på Kyndelmisseaftenen. Få en snak om historien i Køge og se arkivalier fra vores samlinger. Vi viser blandt andet gamle billeder fra Køge Havn og skibe i havnen.
Børnene kan spille Tordenskjold og se hvem der kan score flest point. Når aftenen er omme, kårer vi Køgemesteren i Tordenskjold 2010.

Hvornår: 5.2.2010
Tidspunkt: Kl. 19-22.30
Aldersgruppe: Alle er velkomne
Pris: Gratis adgang med Kyndelmissepas