Køge Arkiverne ønsker glædelig jul 2009

Køge Arkiverne ønsker en glædelig jul samt et godt nytår med tak for et fint
samarbejde i det forløbne år.

Køge Arkiverne har i 2009 fortsat arbejdet med at bringe den lokale kulturarv ud til borgerne. Arkivernes fælles årsskrift Køge Studier udkom atter med historiske artikler og arkivernes årsberetninger.

Højelse Sognearkiv udgav en ny bog om landsbyerne Højelse, Assendrup og Vilkestrup, skrevet af Birgit Rosenberg.

På Grundlovsdag præsenterede ”Hit med Historien” bogen og hjemmesiden ”Køge 1850-1914. Frihed, folkestyre og fremskridt”, udarbejdet af arkivleder Birte Broch.

Hjemmesiden www.koegearkiv.dk er blevet udbygget med spændende billeder, fortegnelser og fortællinger. Man kan også se smagsprøver på de gamle Køgefilm i samlingerne. Der er lagt mange nye oplysninger i Køgedatabasen.

Historieskolen Clio har udviklet nye sms- og gps-jagter samt arrangeret tilbud i sommerskolen. Historieskolen Clio og andre af arkivernes medarbejdere deltager i Kulturjagt Køge Bugt, et samarbejdsprojekt under Kulturregion København Syd. Det er et undervisningstilbud på internettet, som vil blive præsenteret i 2010.

Skovbo Lokalhistoriske Arkiv ser frem til at skulle flytte med til et kommende kulturtilbud i det tidligere Borup Rådhus. Det vil betyde bedre forhold for samlingerne, gæsterne og medarbejderne.

Køge Byhistoriske Arkiv har udarbejdet et projektforslag til nyt magasin, således at anden etape af den store flytning kan blive gennemført. Vi håber, det lykkes at få genforenet magasinet med resten af arkivets virksomhed.

Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne har bidraget til en velbesøgt udstilling om Hegnetslund Teglværk og Lervarefabrik.

Hvert år besvarer vi et stort antal forespørgsler fra historisk interesserede borgere. Det glæder os, at interessen for den lokale historie trives i bedste velgående. Mange er medlem af en af de tre lokalhistoriske foreninger, hvor de virker som ambassadører for den lokale historie og Køge Arkivernes arbejde. Det er vi taknemmelige over.

Vi ser frem til et nyt aktivt år sammen med alle vore gode samarbejdspartnere.

Med venlig hilsen
Birte Broch
Arkivleder