Det store perspektiv på Køges udviklingshistorie

Foredrag i Køge-Fondens Venner sætter Køges topografiske historie under belysning fra Jordens skabelse til i dag.

Køge by er under kraftig udvikling i disse år, selvfølgelig særligt koncentreret omkring jorddepotet og Søndre Havn. Der er mange igangværende projekter, og flere er bogstaveligt talt på tegnebrættet. Køge-Fondens Venner sætter den nuværende byudvikling ind i det helt store perspektiv.

Hvornår og hvordan har Køge fået sin nuværende udformning, sin byplan og sit karakteristiske gadenet?

Det sker når Køge-Fondens Venner torsdag den 18.3. holder foredrag med Køge-arkitekten Karsten Vibild. Under titlen ”Historie om Køge” forsøger Karsten Vibild at tegne det store perspektiv i Køges udviklingshistorie, ved at foretage korte og lange strejftog i stedets historie, til belysning af Køges topografiske udvikling frem mod den by, som vi kender og færdes i i dag.

I foredraget følger Vibild Køge bys topografiske udvikling lige fra før istidens formning af landskabet, for det meste i spændende kort, fra stenalderens landskaber og frem til vore dage med nye boligkvarterer, veje og byplaner. Der vil blive lagt vægt på moderne tid og især de seneste 60 års udvikling, i tiden efter anden verdenskrig.

Foredrag finder sted på Teaterbygningen torsdag den 18. marts 2010 kl. 19.30. Alle er velkomne til foredrag i Køge-Fondens Venner. Der er gratis adgang for medlemmer af Køge-Fondens Venner, mens det for andre koster 25 kr.