Birte Broch videregiver borgmesterhvervet i Kjøge Miniby

Efter to gode år som Borgmester i Kjøge Miniby, kunne Birte Broch onsdag den 11. maj overrække borgmesterkæden til rekaktør Jørgen Petersen.

Her kan du læse Birte Brochs tale fra den festlige lejlighed i Kjøge miniby:

“Kære gode venner i Kjøge Mini-By.

Jeg har nu i to år med stor glæde og fornøjelse været borgmester i denne dejlige lille, men store by. Det ene år blev til to, men nu har I fundet en afløser til at bære kæden videre. Jeg har med stor beundring fulgt arbejdet i minibyen lige siden starten, men naturligvis med en ekstra bevågenhed de seneste to år.
I har knoklet for at få opført en ny udstillings- og værkstedsbygning på grunden. Det har I nået, og det er rigtig flot. Til lykke med det.
I har også fremstillet mange nye huse, som er sat ud på grunden til stor fornøjelse for minibyens mange gæster.
Jeg er stolt af at have været borgmester i en by fyldt med ildsjæle. I skaber et fantastisk resultat, men I er også del af en proces, som aldrig afsluttes. Her mødes ca. 130 frivillige i et samarbejde, der giver mening både for deltagerne selv og for de mennesker, der besøger byen. Deltagerne er en del af et stort netværk, og arbejdet fortsætter, for når alle husene er færdige, vil der stadig være arbejde med at renovere byens huse, ligesom i den store Køge by. Der er også projekter på vej med udstillinger i forhold til skolerne og meget andet.
Jeg har fortalt vidt og bredt om mini-byen. Og jeg er sikker på, at det vil min efterfølger på posten også gøre. I har fundet den helt rigtige, når I har peget på Jørgen Petersen, redaktør af Lørdags Avisen.

Lige om lidt vil jeg overrække kæden til Jørgen.  Men inden har jeg lige et par embedshandlinger, der skal udføres.
For det første har jeg været på besøg hos Køge Borger- og Håndværkerforening, som gav mig en særdeles flot gave med til mini-byen. En check på 5.000 kr., som jeg hermed gerne vil overrække til laugsformand Arne Larsen.
Desuden har jeg nogle havnebilleder, som jeg vil overrække til bådebygger Finn, som gerne vil have dem til værkstedet.

Nu er det så tiden at række kæden videre til næste borgmester, Jørgen Petersen. Du må love mig at passe godt på både mini-byen og dens mange flittige og dejlige indbyggere. Det er jeg sikker på, du vil”.

Birte Broch
11-05-2011