Lokalhistorie og fotos til glæde for Tingstedet

Ældrecenteret Tingstedet i Herfølge og Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne har i denne uge haft fernisering på en ny lille fotoudstilling. Fra arkivets samling er der udvalgt en stribe fotografier med lokale motiver.

De fleste motiver stammer fra et husmandssted i Ankerstræde. Fotografierne er taget i 1978 og viser interiøret fra et gammelt hjem. Der var brændekomfur i køkkenet, lokum i haven og gamle møbler i huset. Forhåbningen er, at motiverne måske kan vække minder hos beboerne og give anledning til gode snakke mellem beboere, personale og familier.

Alle billederne har det til fælles, at de er taget af fotograf Peter Klein fra Herfølge. Peter Klein har doneret hele sin samling af fotografier med lokale motiver til lokalhistorisk arkiv. Det er Lokalhistorisk Forening for Herfølge-Sædder Sogne, der har sponsoreret trykningen af de flotte fotos fra lokalområdet.

På fotografiet fortæller Jette Melgaard fra Lokalhistorisk Arkiv om fotografierne og fotograf Peter Klein (i blå trøje) lytter med. Alle fremmødte fra Tingstedet, familier og frivillige fra lokalhistorisk arkiv havde en hyggelig og munter fernisering i lokalhistoriens tegn.