Suttetræerne på Åsen i Køge

OBS: De nævnte suttetræer i artiklen herunder kan ikke længere findes på Åsen per november 2022.

På Åsen i Køge findes der et par suttetræer, hvor børn gennem længere tid har hængt deres aflagte sutter op på træerne.

Vi har fået en forespørgsel om hvor træerne står. Derfor gik jeg forbi træerne en søndag eftermiddag. Billederne er taget i december og derfor beklager jeg det manglende lys. Det er svært at pege et bestemt træ ud med kort i Åsen, så derfor bliver det med brug af gps-koordinater.

Suttetræet på Åsen. Foto af Lars Kjær

Det største suttetræ – og det, der har eksisteret i længst tid – finder du på positionen:

55.467483, 12.143146 (WGS84)

Hvis man bruger app´en “what3words”, (findes til både IOS og Android, se www.what3words.com) så tast ordene “yippee.motorboat.justice” og det fører dig direkte til stedet. Træet står væk fra selve vejen, ca. 8-10 meter inde af en lille sti.

Dette træ står inde midt på Åsen. Kommer man i bil, er det nemmest at parkere ved Spejderhytten på Salbyvej og gå derfra.

Suttetræ når Ølbyvej. Foto af Lars Kjær

Der findes også et andet suttetræ, som er placeret tættere ved Køge by. Kommer man i bil, er det meget nær parkeringspladsen på Ølbyvej. 

55.461204, 12.168974 (WGS84)

Hvis man bruger app´en “what3words”, så tast ordene “logos.flout.unfurl” og det fører dig direkte til stedet. Træet står umiddelbart ved siden af stien nær parkeringspladsen ud mod marken. Så det er nemt at komme til og nemt at finde.

Suttetræer kendes landet over og wikipedia beskriver dem kort og godt således: https://da.wikipedia.org/wiki/Suttetræ

Traditionen med suttetræer er jo umiddelbart ikke særlig gammel, men ideen kan måske henføres til de gamle kludeege, som man kender på ca. 50 forskellige lokaliteter i Danmark!?
Kan du huske hvornår suttetræet på Åsen blev brugt første gang? Så hører vi meget gerne fra dig.

Køge Byarkiv holder lukket tirsdag d. 19. marts.