Kyndelmisse fra Himmel til Hav på Køge Museum og Byarkiv 2017

OBS! Dette er et opslag for 2017. 

Fredag den 3. februar 2017 fejrer hele Køge kulturnatten ”Kyndelmisse i Køge”. På Køge Museum og Byarkiv er der i år et stort og alsidigt program og hele huset kommer til at emme af aktivitet for børn og voksne.

Til de historisk interesserede

På Byarkivet er der åbent hus, hvor du kan komme forbi og høre nærmere om, hvad et arkiv har i samlingerne. Kom med dine spørgsmål, hvad enten du er garvet slægtsforsker eller aldrig har besøgt et arkiv før. Det er også på arkivet, at du kan se udstillingen med luftfotografier fra Køge.

I rådhuskantinen kan man høre foredraget ”Fossilt DNA – Et vindue til fortiden”. Her kan man høre Morten Allentoft, adjunkt på Center for GeoGenetik fortælle om, hvordan DNA fra gamle skeletter kan give et enestående indblik i arvemassen fra fortidens mennesker og dyrearter.

På kyndelmisseaftenen kan du møde tre af museets profilforskere, Kristoffer Buck Pedersen, Anna Severine Beck og Inge Christiansen i udstillingen. Få en snak med profilforskerne, hør om vores forfædre fra jægerstenalder over vikingetid og op i nyere tid. Hvilke forestillinger havde man om himlen førhen? Man kan også høre nærmere om, hvordan kvinder i livets farlige overgangsfaser søgte beskyttelse hos himmeldronningen, Jomfru Maria.

Endelig kan man få en introduktion til særudstillingen om Dannebroges forlis. Den 4. oktober 1710 forliste linjeskibet Dannebroge i Køge Bugt som følge af et søslag mellem Danmark og Sverige. Kom med bag om særudstillingen på museet og hør om tankerne der ligger til grund.

Mød foreninger og arbejdende værksteder

Mød Geologisk forening Litorina. Tag dine egne geologiske fund med og få afgjort, om de er den ægte vare. Du kan også se de fund, som foreningen selv har gjort på deres mange ekspeditioner.

Herfølge Husflid har åbent værksted og viser udstillinger af husflid i alle afskygninger. Du kan besøge trædrejeren, se hvordan man fremstiller smukker og se fremstilling af knive. Kom og få en snak om de gamle håndværk og om hvordan du selv kommer i gang.

Amnesty International har opstillet en bod, hvor man få nærmere information. Husk også at du kan købe hjemmestrikkede sokker og støtte foreningens arbejde på denne måde.

Lyt til himmelske toner

Kom til guitarkoncert med Køge Musikskoles guitarhold og nyd koncerten med ”Himmelske toner”. Koncerten foregår i den stemningsfulde ”hængekøjesal” oppe under loftet. Lyt til den smukke musik på langs i hængekøjerne.

Forfriskninger til de tørstige

Kig ind i museets butik, hvor der er indrettet café. Her kan man købe sig en dampende varm lutendrank, kaffe eller te. Du kan også købe øl eller vin. Husk at du må tage dine drikkevarer med rundt i udstillingen.

”Himmelske drikke” er et tilbud om at komme og høre mere om kryddersnapse. Flemming Stenalt stiller op med sine mange hjemmelavede kryddersnapse, giver smagsprøver, fortæller om hvordan man selv kommer i gang og uddeler gode opskrifter til alle interesserede.

Særligt for børn

”Daldorphs Hus ” i museumshaven er børnenes hus. I det gamle hus fra 1500-tallet kan du tegne, modellere figurer. Du kan også lave smykker, slå mønt, samle skelettet, læse historier og meget andet. Kom og vær med til at hygge i børnenes eget hus.

For børnene er der igen i år arrangeret den traditionsrige skattejagt. Gå på opdagelse efter mønstre og detaljer i genstandene i udstillingen. Der trækkes lod om et gavekort til museumsbutikken blandt alle de indleverede besvarelser.

Besøg naturvejleder Jan Hansen fra Naturskolen i Køge. Her kan du møde nogle af hans mange spændende dyr og give dig i kast med sjove aktiviteter for børn i alle aldre. Kom ind og leg med.

Marie Holst fra Køge Museums Venner tager dig med på opdagelse i alverdens skabelsesberetninger og fortæller om verdensbilleder fra verdens mangfoldige kulturer.

Der er oplevelser og aktiviteter for alle aldre og alle interesser. Vi glæder os meget til at tage imod alle gæster til Kyndelmisse i Køge, Køges kulturnat.