Kom til “Arkivernes Dag 2016”

Deltag i ”Arkivernes Dag” lørdag den 12. November 2016. Det foregår i Skovbo Lokalhistoriske Arkiv fra kl. 10-14 og i Højelse Sognearkiv fra kl. 11-14.

b3081
Skensved Gymnastikforenings 50 års jubilæum i 1950. Jubilæet blev afholdt på Skensved Afholdshotel.

I år har ”Arkivernes Dag” fokus på Idræt og Kultur. Over hele landet har arkiver fundet spændende materialer frem fra samlingerne til dagen. Her kan man blandt andet se kigge nærmere på de mange idrætsforeninger, som findes i rigt mål over hele Danmark. I Køge Kommune kan du møde lokalarkiverne i Borup og Højelse på denne dag.

I Skovbo Lokalhistoriske Arkiv i Borup er der åbent hus fra kl. 10-14. Her vil der blive vist forskellige udstillinger, bl.a. Borup Idrætsforenings 100-års jubilæum samt fra Stubberupgaards 80-års jubilæum som institution for psykisk handikappede.

borup-idraetsforening-som-deltager-i-de-beroemte-borrevejle-staevner
Borup Idrætsforening, som deltager i de berømte Borrevejle-Stævner

Husk at du også kan møde arkivet ved ”Åbent Hus”-arrangementet i Borup Kulturhus søndag den 13. november 2016.

I Højelse Sognearkiv er der åbent på Arkivernes Dag kl. 11-14. Også i Højelse kan man se billeder og andet materiale fra områdets mange foreninger. Her er der særlig god mulighed for at dykke ned i gymnastikopvisninger gennem mere end 100 år.

borup-idraetsforening-fra-1936
Borup Idrætsforening. Foto fra 1936.

Har man selv materiale liggende hjemme, for eksempel billeder og andet materiale som programmer fra de forskellige idrætsaktiviteter, så modtager vi det meget gerne på dagen.

Læs mere om arrangementet på www.koegearkiverne.dk