Kom til “Fortidsmindedag” søndag den 2. oktober:

aasen001
Besøg f.eks. Mindestøtterne på Holmebanke på Fortidsmindedagen 2.10.2016

Slots- og Kulturstyrelsen og de lokale museer er gået sammen om at skabe en Fortidsmindedag i Danmark, som afholdes 2. oktober 2016. Formålet er at lokke danskerne ud i by og land for at øge kendskabet og interessen for danmarkshistorien via et besøg på et af vores mange, fantastiske fortidsminder.

I vores område er der flere muligheder for at komme på guidede ture. På fortidsmindedagen kan du besøge Vikingeborgen Borgring, hvor der er rundvisning fra kl. 14-15. På Danmarks Borgcenter er der historisk rundvisning blandt ruiner og voldgrave på Vordingborg slotsruin. Det foregår kl. 12-13. Endelig viser Museum Sydøstdanmark rundt på en jættestue på Vestmøn. Her kan man høre om sagn og tro omkring jættestuen Kong Asgers høj. Denne tur starter kl. 16.

For dem der foretrækker selv at gå på opdagelse, er der også den digitale byvandring på Køge Arkivernes hjemmeside. Her kan man selv tage på tur, når det passer ind i programmet.

Siden indeholder en oversigt over statuer og monumenter i Køge Kommune. Den kan bruges som guide til at dykke ned i den historie, som ligger bag de mange mindesmærker og monumenter, som omgiver os dagligt. Den fungerer fint på mobilen, så den er lige til at tage med i lommen.

Se mere på:
https://koegearkiverne.dk/…/historier/den-digitale-byvandring