Mød lokalarkivet ved Herfølgedagen lørdag den 24.9.2016

Motiv fra Herfølge-fest 1977, fotografi af Peter Klein. Fra den 24.9.2016 kan hele udstillingen ses på Lokalarkivet i Herfølge.
Motiv fra Herfølge-fest 1977, fotografi af Peter Klein. Fra den 24.9.2016 kan hele udstillingen ses på Lokalarkivet i Herfølge.

Den årligt tilbagevendende Herfølgedag bliver i år lørdag den 24. september kl. 11 – 14 på pladsen foran og på Herfølge Bibliotek. Det er Herfølge Borgerforening, der igen i år samler byen til Herfølgedagen.

Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne holder i den anledning åbent hus i lokalerne på Billesborgvej 1B i Herfølge. Medarbejderne fra Lokalarkivet slår dørene op og tager imod. De er klar til at hjælpe med at besvare lokalhistoriske spørgsmål.

I år vil man kunne se en helt ny udstilling i arkivet. Denne gang har vi taget udgangspunkt i fotos taget af den lokale fotograf Peter Klein. Arkivet har en stort samling af Peter Kleins billeder og det er ud fra denne samling at udstillingen er blevet til. Billederne i udstillingen har det til fælles, at de alle er taget i Herfølge.

Der er dog også fokus på mange af de andre fotografier i arkivets samlinger. Arkivet beder publikum om hjælp til at sætte navne på nogle af de ansigter, som findes på billederne. Ved fælles hjælp kan det forhåbentlig lykkes at få identificeret nogle mennesker på billederne.

Arkivet har igennem en årrække indsamlet interviews med forskellige Herfølgeborgere. En del af disse interviews er for nylig blevet digitaliserede. Benyt Herfølgedagen til at lytte til nogle af de gamle optagelser.