Køge Museum og Byarkiv slår dørene op på Kyndelmisseaftenen 5.2.2016

Oplev ”Liv og lyst” til Kyndelmisse fredag den 5. Februar 2016 

”Køge Museum genåbnede i juni måned efter en større ombygning. Det betyder også, at Museet nu er tilbage i Kyndelmissearrangementet for fulde sejl efter ombygningen. Vi håber, at mange benytter Kyndelmisseaftenen til at komme forbi, og se hvor flot huset er blevet”, udtaler leder af Køge Museum og Byarkiv, Birte Broch.

På Kyndelmisseaftenen kan man da også opleve et utal af arrangementer i Køge Museum og Byarkiv.

Arrangementer fra kælder til kvist

Køge midtby summer af liv og byggerier lige nu. Før de store byggeprojekter kommer i gang, har arkæologerne fra Museum Sydøstdanmark dog været i jorden som de første. På Kyndelmisseaftenen kan du møde arkæologerne og høre om, hvilke spor af fortiden, de har fundet i Køge. Det foregår i Rådhusets kantine.

På Køge Museum kan du komme med bag om de nye udstillinger. Her fortæller tre af museets profilforskere om udstillingerne og om arbejdet med historien. Du hører om den nyeste forskning inden for bryllupstøj og -traditioner, om boliger i vikingetiden og ikke mindst om forskningen i museets ”massegrav” fra Strøby Egede.

Naturskolen-Fugleedderkop2Mød også naturvejleder Jan Hansen på Køge Museum på Kyndelmisseaftenen. Kom og prøv at fremstille dine egne vokslys. Hvis man er modig, kan man også møde fugleedderkoppen Emma og flere af naturskolens spændende dyr. Alt sammen under kyndig vejledning af Jan Hansen fra Natur- og Miljøskolen i Køge.

For børnene er der mulighed for at tage på skattejagt rundt i det gamle hus fra 1619. Der trækkes lod om et gavekort til museumsbutikken blandt alle børn der deltager.

Traditionen tro kan du møde Amnesty International på Køge Museum og Byarkiv til Kyndelmisseaftenen. Hør om Amnestys arbejde, køb lys og hjemmestrikkede sokker og støt den gode sag.

Du kan også tage på opdagelse i historien med Marie Holst fra Køge Museums Venner. Følg tidslinjerne bagud i tiden og opdag, hvor langt der faktisk er fra nutiden til jægerstenalderen.

haengekoejesalen-koege-museumEn større elevgruppe fra Køge Musikskole underholder med guitarmusik af forskellige komponister. Nyd koncerten fra hængekøjerne i den stemningsfulde sal under loftet.

Skulle du få trang til noget varmt at lune dig på, så kan du købe en kop varm lutendrank i butikken. Det er en drik der kendes helt tilbage til middelalder og renæssance. I skolestuen indrettes café, hvor du kan købe øl, vin og vand. Husk at museet er indrettet, så man må tage drikkevarer med rundt, mens du går på opdagelse i huset.

KryddersnapsEller hvad med at lægge vejen forbi snapseeksperten Flemming Stenalt, som fortæller om kryddersnaps. Her kan du få smagsprøver på mange forskellige slags snaps, få gode råd og opskrifter. Du kan også lære, hvordan du selv kan komme i gang med at krydre din egen snaps.

Besøg også Byarkivet og kom til åbent hus på kyndelmisseaftenen. Vi viser rundt på arkivet og fortæller om hvad du kan bruge Byarkivet til. Kom med dine spørgsmål, hvad enten du er garvet slægtsforsker eller aldrig har besøgt et arkiv før.

LitorinaGeologisk Forening Litorina byder på en vandring gennem tiden med fossiler og geologi. Måske har du selv gjort fund i en kalkgrav eller ved klinten? Nu har du chancen for at få afgjort, om det er den ægte vare. Tag dine fund med forbi og få en snak om, hvad det er du har. Der fremvises også eksempler fra Litorinas egen samling. Du kan vanen tro møde Litorina i ”Daldorphs Hus” i Køge Museums have.

I Museets flotte butik, som har åbent hele aftenen, kan du gå på opdagelse i det store udvalg af spændende gaveartikler, gammeldags legetøj, øl og chokolade samt bøger om Køge. Her er også salg af Kyndelmissearmbånd og uddeling af kyndelmisseprogrammer, museumsbrochurer og meget andet.

Der er åbent fra 18-22 på Kyndelmisseaftenen fredag den 5. Februar 2016.