I krig og fred med Byarkivet

Kulturnatten Kyndelmisse i Køge nærmer sig hastigt og på Byarkivet lægges nu sidste hånd på forberedelserne.

Forfatter og foredragsholder Tom-Buk Swienty
Forfatter og foredragsholder Tom-Buk Swienty

”Kaptajn Dinesen”

Tom Buk-Swienty fortæller i Rådhuskantinen om sin nye bog KAPTAJN DINESEN. Det er en stor biografisk fortælling om eventyrer, kriger, jæger, politiker og forfatter, Wilhelm Dinesen. Dinesen var i sin samtid kendt som ”Kaptajn Dinesen”. I dag er han måske bedst kendt som Karen Blixens far. Foredrag med den prisbelønnede forfatter, journalist og historiker Tom Buk-Swienty.

Legetøj, byvandring og Første Verdenskrig på Byarkivet

På Byarkivet kan man gå på opdagelse i legetøj fra de gode gamle dage. Her viser vi eksempler fra Oliver Bergs samling fra det gamle legetøjsmuseum i Vestergade. Kom og se eller gense udvalgte perler på Byarkivet.

Det er også fra Byarkivet at man kan komme på en skummel byvandring i det vinterkolde, nattemørke Køge. Undervejs kan man høre fortællingerne om Køges hårde skæbne under Svenskekrigene i midten af 1600-tallet. Køge var besat af de svenske tropper, som befæstede byen med bastioner. Alt der stod i vejen, blev revet ned.

Endelig kan man høre den spændende fortælling om det store forsvarsværk ”Tunestillingen”. Kom til foredrag ved historiker og lektor Hans Chr. Eisen.
Det blev til under Første Verdenskrig, som et fremskudt forsvarsanlæg for København. I tilfælde af en invasion, forventede man en fjendtlig landgang i Køge Havn eller i bugten ved Tune.

På Byarkivet i Vestergade er der åbent hus hele Kyndelmisseaftenen. Vi viser rundt og fortæller om arkivet. Du er velkommen med dine spørgsmål, hvad enten du er garvet slægtsforsker eller aldrig har benyttet et arkiv før.

Se programmet her.