Marie Toft – Foredrag til Golden Days Festival 2013

Marie ToftKøge Arkiverne deltager i Golden Days Festivalen 2013. I år er temaet filosofi og det gives en lokal forankring med et foredrag om Marie Toft. Det finder sted lørdag den 14. september 2013 kl. 14-17 på Gammelkjøgegaard ved Køge.

Marie Toft blev født 1813 på Gammelkjøgegaard. Hun blandede sig frygtløst i samfundsdebatten. Som nytænkende godsejer og frontløber i egnens vækkelsesbevægelse var hun ikke angst for forandring eller for inddragelse af folkets røst. Foredragsholder Jutta Bojsen-Møller fortæller på Gammelkjøgegaard, og arrangementet afsluttes med et besøg på Køge Ås, hvor bl.a. Marie og hendes 2. mand, N.F.S. Grundtvig, ligger begravet.

Foredragsholder og lektor Jutta Bojsen-Møller har i en lang årrække været fortæller/ foredragsholder over hele landet i mange forskellige sammenhænge: sognemøder, højskoler, folkeuniversitetet, gymnasier, højskoleforeninger, mødreklubber, ældreforeninger m.m. Emnerne er bredt inden for litteratur, historie og religion, bl.a. kvindeportrætter samt forfatterportrætter.

Der tages entré på 50 kr. til arrangementet. Der er plads til 45 personer. Køge Arkiverne arrangerer og billetter kan købes hos Visitkøge, Vestergade 1, 4600 Køge. Tlf. 56 67 60 01.

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.