Oplev historien på gaden i Køge

Borgmester Marie Stærke åbnede Byarkivets udstilling om De seneste 25 år af Køges historie.

Borgmester Marie Stærke erklærer udstillingen åben
Borgmester Marie Stærke erklærer udstillingen åben

Lørdag den 22.6. åbnede borgmester Marie Stærke i Rådhusarkaden Byarkivets nye, digitale udstilling. Køge fejrer i de kommende dage og uger 725 års købstadsjubilæum. Åbningen af Byarkivets udstilling markerede begyndelsen på fejringen af det flotte jubilæum.

I den anledning har Køge Byhistoriske Arkiv udarbejdet en digital fotoudstilling. Udstillingen fokuserer på de 25 år der er gået, siden Køge holdt sit store 700 års jubilæum. Meget er stadig det samme i Køge, men der er også meget som er forandret på de bare 25 år. Det kan man se mere til i udstillingen.

Borgmester Marie Stærke udtalte ved åbningen: ”Det der gør denne udstilling unik er, at den er digital og vises på skærme i 20 forretningsvinduer i Køge by. At Byarkivet har valgt at arbejde digitalt med udstillingen viser, at det vi måske betragter som et ”støvet” arkiv med gamle arkivalier i store mørke kældre, er en moderne virksomhed, som helt naturligt arbejder i den elektroniske tidsalder, som vi alle mere eller mindre også er en del af”.

Skulle du selv få lyst til at gå på opdagelse i udstillingen, så er www.koegearkiv.dk et godt sted at starte. Her finder du kort og adresser på alle de deltagende virksomheder. Og så er det ellers bare at tage vandreskoene på og gå på opdagelse i butiksvinduerne i Køge.

Arkivleder Birte Broch takker for støtte til udstilling og for godt samarbejde

Til børn og barnlige sjæle er der indbygget en skattejagt i udstillingen. Man skal finde mindst 15 ud af de 20 udstillede skærme og notere kodeordet fra hver skærm. Disse kodeord e-mailes til byarkiv@koege.dk inden den 20.7.2013. Så deltager man i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr. til Køge Handelsstandsforenings butikker. Vinderen får direkte besked.

Arkivleder Birte Broch takkede efterfølgende Køge Kommune for økonomisk støtte til udstillingen. Hun takkede også Køge Handelsstandsforening og Fona i Køge samt alle de deltagende butikker for godt samarbejde.

Nyhed: Udstillingen kan nu ses her på siden:
https://koegearkiverne.dk/billeder?album=28

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.