Køge Arkiverne åbner ”Fortællinger fra Søndre havn”

Lørdag den 2. juni præsenterer Køge Arkiverne med støtte fra Køge Kyst ”Fortællinger fra Søndre Havn”. Videofortællinger med havnehistorier fortalt på din mobiltelefon, mens du er på stedet.

Lørdag den 2. juni åbnes det nye tilbud ved en havnevandring. Turen starter ved Klapbroen kl. 13, og alle er velkomne til at deltage. Turen varer ca. 1½ time. På vandringen bliver der rig lejlighed til at høre om projektet, høre fortællinger, se film med mere. På selve åbningsdagen kan man møde nogle af deltagerne på stedet og høre dem fortælle. Undervejs på vandringen fortæller Byarkivet også historier fra Søndre Havns fortid. Kom med på vandringen og få mere at vide om livet på havnen.

Filmene er en del af ”Jens Hansens Folkeuniversitet”, der er etableret af Køge Kyst i samarbejde med en række aktører i byen.

Vandreturen afsluttes i Den gule Hal, hvor filmene fremvises. Køge Arkiverne har skabt filmene i tæt samarbejde med John Khan, der er underviser på Ungdomsskolen og produktionshøjskolen Klemmenstrupgård i Køge. Der er tale om en række små videoer med levende fortællinger fra Søndre Havn. Historierne bliver fortalt af køgensere, der gennem mange år har haft deres gang på Køge Havn.

Udbygning af Tråden

I 2011 etablerede Køge Kyst stiforløbet ”Tråden”, som forbinder Køge centrum med Søndre Havn. Tråden er markeret med en række store betonsteler. Her kan man læse mere om stedets historie og om udviklingsplanerne for fremtiden. Det er denne rute, der nu udbygges med videofortællingerne.

Med “Fortællinger fra Søndre Havn” er der udvalgt syv steder langs ruten. De repræsenterer forskellige sider af havnens liv og historie. Filmene er primært henvendt til brug på mobiltelefoner, og kan derfor ses, mens man er på stedet, der fortælles om. Langs tråden kan man fra den 2. juni møde en række skilte med QR-koder. Ved at scanne koderne med mobiltelefonen, får man direkte adgang til filmene på Køge Arkivernes website.

Du finder filmene her på vores Youtubekanal:
http://www.youtube.com/user/Byhistorikeren

Køge Byarkiv holder kun åbent om torsdagen i ugerne 27-32.

Højelse og Skovbo arkiver holder sommerlukket i uge 27-32. Forespørgsler kan rettes til Byarkivet.

Herfølge har kun åbent om fredagen i ugerne 27-32.