Samlinger

På siden her får du en kort introduktion til dele af arkivets samlinger:

Fotosamling
Køge Byhistoriske Arkiv har en omfattende samling af fotografier helt fra fotografiets barndom og op til vore dage. Vi regner med, at vi har mindst 80.000 fotografier.

Samlingen indeholder fotografier af gaderne med deres huse, navnlig fra den gamle købstad, hvor man kan se fotografier fra Torvet, Vestergade, Nørregade, Brogade, Kirkestræde, Nyportstræde, Havnen og alle de andre gamle gader. Der findes dog også mange fotografier af nyere dele af byen samt fra Lellinge og Ølsemagle. Man kan også finde fotografier af enkeltpersoner eller grupper.

Arkivet har en stor samling af portrætter og af grupper stillet op til fotografering. Det kan være skoleklasser, konfirmander, byrådet eller fotografier taget i forbindelse med mærkedage i familien, møder i foreninger, udflugter i virksomheder m.m.

Vore fotografier kan belyse en række emner eller begivenheder i områdets historie. Her kan nævnes Karnevalerne i Køge 1954, 1958, 1963 og 1968, eller de historiske monumenter i byen, skibe i Havnen, skibsværfter og bådeværfter, Stormfloden i 1904-05, fodboldkampe på Stadion, skolerne og meget andet.

Fotosamlingen rummer fotografier af mange virksomheder og foreningsaktiviteter. Der er fotografier fra f.eks. Codan Gummi, Køge Trævarefabrik, Collstrops Imprægneringsanstalt og fra Køge Fugleskydningsselskab, fagforeningerne og Køge Husmoderforening.

BogsamlingFoto fra bogsamlingen på Byarkivet i Køge
På arkivet findes en omfattende samling af håndbøger, som er til rådighed for arkivets gæster. Bøgerne kan ikke lånes med hjem, men udelukkende benyttes på læsesalen.

Læg:
Arkivet har en stor særsamling med topografiske, saglige og personlæg. Her i opbevares eksempelvis udklip fra aviserne. Det er et flittigt benyttet materiale og det er en meget nem indgang til at skabe sig et overblik over bestemte spørgsmål.

Køge Arkiverne er åbne igen!
Husk tidsbestilling ved besøg på Køge Byhistoriske Arkiv.
Vi kan kontaktes på byarkiv@museerne.dk.