Program – Køge Byarkivs Venner

Her finder du det aktuelle program for Køge Byarkivs Venner for efterår 2019

Livet i Middelalderens Byer – Foredrag med Kåre Johannessen.

Tid: Tirsdag den 22.10.2019 kl. 19.30
Sted: Teaterbygningen i Køge, Musikcafeen

OBS! NY PLACERING: Rådhuskantinen, Køge Rådhus. 
Pga. af problemer med taget på Teaterbygningen, har vi været nødt til at flytte foredraget til Rådhuskantinen. I øvrigt samme tidspunkt!

Køge Byarkivs Venner og Køge Arkiverne har nu fornøjelsen af, at invitere til foredrag med den kendte historiker, Kåre Johannessen. De fleste kender historikeren Kåre Johannessen som TV-vært på TV2 Øst og fra DR-K, men derudover har han virket som museumsinspektør, forfatter, foredragsholder mv.

Vi har inviteret Kåre Johannessen til at tale om livet i middelalderens byer.

Stort set alle større danske byer har deres rødder i middelalderen. Men selv om der for det trænede øje ofte er mange spor af byernes fortid, kan det være meget svært at forestille sig, hvordan livet og dagligdagen egentlig har formet sig for byboerne dengang. Hvad var byernes funktion? Hvordan stod by-befolkningen i forhold til landbefolkningen? Hvor store var byerne?

Med udgangspunkt i Vordingborg fortæller Kåre Johannessen om de danske byers tidlige historie, deres opbygning, udseende og funktion. Og undervejs får tilhørerne bl.a. forklaringen på, hvorfor middelalderens byer var sin tids svar på Internettet…

Kåre Johannessen er en levende og medrivende foredragsholder, og der er derfor lagt op til en spændende aften.

Medlemmer af Køge Byarkivs Venner har gratis adgang til foredraget, mens alle andre er velkomne for 25 kr.

30-året for murens fald

I anledningen af 30-året for Murens Fald arrangerer Køge Bibliotekerne og Køge Arkiverne en lille event for at markere de skelsættende dage.

Programmet er endnu under udarbejdelse og vi kan derfor ikke skrive om de endelige detaljer endnu.

Men vi arbejder på at lave et gratis arrangement med bl.a. filmforevisning i biografen med oplæg og debat, foredrag om 1989 og den kolde krig, smagsprøver på DDR-mad og andre gode sager. Det foregår primært på dagen for Murens Fald, lørdag den 9.11.2019, fra sidst på formiddagen og nogle timer frem. Så sæt kryds i kalenderen – og hold i øvrigt øje med lokalpressen og www.koegearkiverne.dk samt vores Facebook-side www.facebook.com/koegearkiv