Program – Køge Byarkivs Venner

Her finder du det aktuelle program for Køge Byarkivs Venner for foråret 2019

I maskinrummet bag sammenlægningen af Køge og Skovbo kommuner

Foredrag med Mogens Pejtersen
Tid: Torsdag den 25.4. kl. 19.30
Sted: Teaterbygningen i Køge, Musikcafeen.

Mogens Pejtersen er forhenværende kommunaldirektør/vicekommunaldirektør i Skovbo og Køge Kommuner.

I 2007 blev daværende Køge Kommune og nabokommunen Skovbo Kommune  sammenlagt til det, vi i dag kender som Køge Kommune. 

Kom og hør om hvilke overvejelser og hvilke valg, der lå bag beslutningen om at danne en ny Køge Kommune med 55.000 indbyggere pr. januar 2007.

Mogens Pejtersen var en af de centrale embedsmænd, der deltog i planlægningen og gennemførelsen af kommunesammenlægningen – og som udarbejdede beslutningsgrundlag til det politiske niveau – og efterfølgende var med til at udfylde og gennemføre politikernes beslutninger.

Vi kommer tæt ind i “maskinrummet” og vil bl.a. høre om nogle af de overvejelser som politikerne i de to kommuner gjorde sig i forbindelse med det forberedende arbejde, der førte til beslutningen om sammenlægningen.

Nu 12 år efter sammenlægningen kan vi se tilbage på nogle af resultaterne – og vurdere i hvilket omfang sammenlægningen har levet op til visionerne.

50 år på Junckers

Rundvisning med Torben Lerbech Jensen
Tid: Tirsdag den 28.5.2019 kl. 19.30
Sted: Vi mødes ved hovedindgangen, Værftsvej 4, 4600 Køge
Tilmelding nødvendig senest 21.5.2019 på erkmann@4ben.dk 

Torben blev ansat på Junckers den 1. februar 1968 og har haft 50 års jubilæum på Junckers og er uddannet kemiingeniør. 

Torben har bl.a. haft titlerne Laboratorieingeniør, Leboratoriechef, udviklingschef, Miljøchef, Teknisk Chef og Underdirektør. I sine sidste år på Junckers var han tilknyttet specielle projekter med reference til den administrerende direktør som formelt område.

Torben kan både fortælle om Junckers nuværende produktion og om historiske projekter som de store inddæmningsprojekter, MDF-projektet, kedelprojekter, ny bræddefabrik, og udstykningen og salget af Junckers arealer. Torben har også været  arkitekten på VEKS overtagelse af kraftcentralen fra DONG,

Så der bliver nok at se og tale om på denne tur rundt på Junckers. Det er vigtigt, at man kan transportere sig selv rundt, da vi kommer til at gå en del.

Tilmelding er nødvendig på mail til Malene Erkmann: erkmann@4ben.dk 

 

Generalforsamling

Husk Køge Byarkivs Venners generalforsamling tirsdag den 2. april kl. 19.30 på Teaterbygningen, hvor alle er velkomne. Foreningen byder på kaffe og kage. Efter generalforsamlingen viser vi nogle gamle film fra Byarkivets samlinger og fortæller om de gamle optagelser.